VIDEO A fost reţinut şoferul autocarului care duminică a provocat un accident, lângă Râmnicu Sărat, soldat cu moartea a două persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Şoferul autocarului de Neamţ care duminică după-amiază a provocat un accident lângă Râmnicu Sărat soldat cu doi morţi a fost reţinut, urmând a fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă. În urma impactului dintre un Logan şi un vehicul de transport călători, care se afla pe contrasens, au murit un copil de 10 ani şi bunicul acestuia, consilier într-o localitate din Vrancea.

Potrivit IPJ Buzău, şoferul autocarului, un bărbat de 43 de ani din judeţul Neamţ, este vinovat de producerea accidentului de pe DN2 E85, de la graniţa dintre judeţele Buzău şi Vrancea. 

Din primele cercetări rezultă că acesta a efectuat un viraj la stânga prin încălcarea marcajului longitudinal simplu continuu, fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat de 60 de ani din judeţul Vrancea care circula din sens opus şi a intrat în coliziune cu acesta. 

În urma impactului, au murit conducătorul auto de 60 de ani şi un minor de 10 ani, pasager în autoturism. Alte două persoane, de 44, respectiv 46 de ani, din judeţul Vrancea, au suferit vătămări şi au fost transportate la spital pentru primul ajutor. Unul dintre răniţii din accidentul de duminică după-amiază este viceprimarul comunei Bordeşti, Adrian Gavrilă.

În cauză s-a întocmit dosar penal, conducătorul auto de 43 de ani fiind reţinut pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Buzău.

Şoferul Loganului, mort în accident, era consilier local în comuna Bordeşti, judeţul Vrancea. Copilul de 10 ani era nepotul său, în urma impactului dintre autoturism şi autobuz corpul minorului fiind practic despicat în două. 

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri