Vagon cu combustibil, deraiat între staţiile Zoiţa şi Râmnicu Sărat. Traficul feroviar a fost dirijat pe un fir

0
Publicat:

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă, miercuri, că traficul feroviar între staţiile Zoiţa şi Râmnicu Sărat se desfăşoară doar pe firul II, din cauza deraierii unui vagon cisternă din compunerea unui tren privat de marfă.

Vagonul aparține unui operator privat. SURSA Arhivă
Vagonul aparține unui operator privat. SURSA Arhivă

„Deraierea vagonului, de un bogiu, s-a produs în jurul orei 12:30, pe firul I, între stațiile Zoița – Râmnicu Sărat, la km 158+875. Garnitura privată, care aparține operatorului GFR, are în compunere 33 de vagoane încărcate cu combustibil și asigura un transport pe relația Brazi – Borzești Bacău”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Compania CFR mai precizează în comunicat că, până la finalizarea intervențiilor de repunere pe șină a vagonului deraiat, trenurile de călători, care sunt programate să tranziteze zona respectivă, circulă pe intervalul cuprins între satul Zoița și gara CFR Râmnicu Sărat doar pe firul II, din ambele sensuri.

„Facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Galați va acorda sprijin tehnic necesar operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe șină a vagonului respectiv, astfel încât reînscrierea în circulație a garniturii de marfă să se realizeze în condiții de siguranță”, anunță printr-un comunicat de presă Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. transmite scuze călătorilor pentru eventualele întârzieri care se pot înregistra în circulație, din cauza retrasării traficului feroviar doar pe un singur fir în intervalul orar necesar desfășurării intervențiilor de repunere pe șină a vagonului deraiat.

Comunicatul CFR nu precizează și posibilele cauze ale deraierii vagonului cisternă. Incidentul urmează să fie investigat de specialiștii operatorului privat și ai CFR.

Deraierea unui vagon poate fi cauzată de mai mulți factori, iar aceștia pot varia în funcție de diversele circumstanțe. Pot fi defecte în infrastructură, precum deteriorarea șinelor, defecțiuni la roțile vagonului, suspensii sau alte componente, dar și prezența unor obstacole pe șine.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite