Va fi modernizat drumul care face legătura cu punctul în care a fost descoperit Tezaurul de la Pietroasele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă un drum de importanţă turistică va fi modernizat de autorităţile buzoiene, după cel care leagă Pătârlagele de Colţi. Consilierii judeţeni au aprobat trecerea drumului comunal 44 din domeniul public al comunei Pietroasele în administrarea CJ Buzău pentru ca autorităţile judeţene să poată aloca fondurile necesare şi să reabiliteze această şosea.

Autorităţile din Pietroasele s-au plâns că nu au fondurile necesare reparaţiilor, iar trecerea DC 44, care face legătura între DN 1B, Şarânga şi Câlţeşti, în administrarea Consiliului Judeţean era soluţia viabilă. Astfel, drumul care face legătura cu zona unde a fost descoperit Tezaurul Cloşca cu Puii de Aur va face obiectul unei reabilitări adecvate.

Recent, Consiliul Judeţean Buzău a finalizat proiectul „Modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice cu potenţial demonstrat ale judeţului” care a cuprins modernizarea unui număr de 57 km de drum judeţean care străbate comunele Verneşti, Măgura, Tisău, Pietroasele şi Merei, comune cu important rol turistic şi economic pentru judeţul nostru.

„Luând în considerare faptul că pe teritoriul comunei Pietroasele, în cadrul acestui proiect s-a realizat şi pasajul suprateran peste situl arheologic din centrul comunei, deschizând astfel o pagină spre cunoaşterea istoriei judeţului, este necesar să contribuim la definitivarea modernizării drumurilor care conduc spre vestigii importante ale comunei Pietroasele”, se precizează în raportul Direcţiei pentru Administrarea Patrimoniului şi Investiţii din CJ.

Mai multe drumuri judeţene care de ani de zile erau în stare degradată, au fost refăcute de curând. Este vorba despre drumul care face legătura între Pătârlagele şi Colţi, iar acum se lucrează la drumul spre Gura Teghii.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite