Vom putea ajunge mai uşor la Muzeul Chihlimbarului. Asfaltarea drumului până la Colţi este aproape gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile judeţului anunţă că singura cale de acces către Muzeul Chihlimbarului, drumul care leagă DN 10, din Pătârlagele, de comuna Colţi, va fi gata peste câteva zile. Încă se lucrează la segmentul din DC 69, cuprins între Sibiciul de Sus şi comuna Colţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a mers, miercuri, pe şantier pentru a verifica stadiul lucrărilor.

„Aşa cum am promis, asfaltăm DC 69 Pătârlagele – Colţi. Este un drum important, datorită potenţialului turistic al zonei. Ieri am fost pe şantier pentru a vedea cum merg lucrările. Oamenii sunt pe teren şi muncesc pentru a finaliza cât mai repede acest drum. Vă invit pe toţi, dragi buzoieni, să (re)descoperiţi zona Colţi după finalizarea asfaltării drumului!„, a scris preşedintele CJ pe pagina personală de Facebook unde a postat şi câteva fotografii cu drumul asfaltat.

Drumul comunal 69 a fost luat în administrare de către Consiliul Judeţean de la Primăria Pătârlagele, având în vedere potenţialul turistic al zonei şi importanţa reabilitării principalei căi de acces către Muzeul Chihlimbarului şi către aşezările rupestre de la Aluniş. 

În 2014 s-a asfaltat jumătate din el, iar zilele acestea va fi terminată asfaltarea şi pe cealaltă jumătate.

O porţiune de aproximativ 100 de metri va rămâne neasfaltată pentru că traversează o zonă afectată de o alunecare de teren pentru a cărei consolidare este nevoie de fonduri suplimentare care nu pot fi acoperite din programul de întreţinere al drumurilor derulat de Consiliul Judeţean.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite