„Uriaşii germani”, animalele de companie tot mai îndrăgite de familiile cu copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uriaşii germani pot ajunge şi la 12 kilograme
Uriaşii germani pot ajunge şi la 12 kilograme

Afacerile cu iepuri care cântăresc până la 12 kilograme prind din ce în ce mai mult şi în România. Urecheaţii devin animale de companie, în special pentru copii, iar ca să-i facă fericiţi, părinţii îi cumpără direct de la crescători. O astfel de afacere deţine şi Relu Niţă, un gospodar din comuna buzoiană Smeeni.

Buzoianul se mândreşte cu câteva zeci de iepuri uriaşi, care ajung şi de cinci ori mai grei decât un iepure obişnuit. Cei mai mici au numai două săptămâni însă, peste mai puţin de o lună, vor creşte atât de mari încât abia vor mai putea fi ţinuţi în braţe. 

Iepurii din rasa ”Uriaş german” pot fi animalele de companie perfecte, mai ales dacă sunt şi albi, spune Relu Niţă. 

”Cam la 7 kilograme este standardul lor, însă ajung până la 11, 12 kilograme, acum, şi în funcţie de mâncare, îngrijire. La furajare necesită o verdeaţă bună, nu mucegăită”, spune Relu Niţă.

Pentru a avea în ogradă iepuri sănătoşi, Relu Niţă le asigură animalelor condiţii speciale de hrană şi tratamente. Pe cei ajunşi la maturitate, îi vinde prin intermediul paginii sale de Facebook.

„Avem şi la 700 de lei un iepure, dar şi la 400, 500 de lei. Depinde de exemplar, depinde de vârstă. Am vândut în toată ţara iepuri din această rasă masivă”, spune crescătorul buzoian.

buzau

Fiul lui Relu, ajutor de nădejde

În gospodăria sa din Smeeni, Relu, împreună cu fiul său, Alex, creşte urecheaţi şi din alte rase pure, dar şi exemplare rezultate din încrucişarea uriaşului german cu iepuri californieni. La vânzare, crescătorul nostru le oferă cumpărătorilor indicaţii preţioase.

„La achiziţionarea unor iepuri, în cazul în care sunt pui, clienţii trebuie să ţină cont ca mâncarea să nu fie cu mucegai, fără fructe. În general, copiii mor de dragul lor şi le dau mere, cotoare, verdeaţă umedă, care favorizează coccidioza. Uriaşul german nu pleacă până nu le fac primul vaccin”, declară Relu Niţă, crescător de animale.

buzau

Pasiunea pentru creşterea animalelor de rasă a transformat gospodaria din Smeeni într-o mică gradină zoologică. 

Alaturi de urecheati, gospodarul mai are în bătătură orătănii la fel de mari, precum păsările din rasa Brahma, supranumită ”uriaşul găinilor”. La maturitate, un cocoş din această rasă poate cântări chiar şi 8 kilograme.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook

 

Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite