Un primar de comună din Buzău, aflat la al şaselea mandat, s-a angajat la Curtea de Conturi. Pe mâna cui va lăsa localnicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Muşat va fi inspector la Curtea de Conturi. Sursa Primăria Valea Salciei
Marian Muşat va fi inspector la Curtea de Conturi. Sursa Primăria Valea Salciei

Un primar de comună abandonează şefia comunităţii pe care o păstoreşte de peste două decenii şi devine un simplu angajat, ce-i drept, într-o instituţie importantă. Vorbim despre Marian Muşat, primar în Valea Salciei pentru încă vreo lună de zile, până i se aprobă încadrarea la Curtea de Conturi Vrancea.

Primarul comunei Valea Salciei a anunţat pe Facebook că renunţă la funcţie. Marian Muşat era la cel de-al şaselea mandat, iar la ultimele alegeri nici nu a avut contracandidat.

”Proiectele începute şi cele gândite pentru viitor vor fi duse mai departe de viceprimar şi echipa din Primărie. Cât timp vor dori să facă lucruri frumoase şi bune pentru localitate vor beneficia de sprijinul meu, dacă îl doresc. (...) Spun aceste lucruri deoarece în scurt timp după promovarea unui concurs nu voi mai fi primar, dar voi rămâne locuitor al comunei şi voi ajuta pe oricine îmi va cere sprijinul”, a scris Marian Muşat.

Marian Muşat a susţinut de curând un concurs de angajare la Curtea de Conturi Vrancea, pe un post de inspector. Urmează să primească decizia, iar în luna rămasă până la începerea noului serviciu va transfera sarcinile către înlocuitorul său, actualul viceprimar.

Marian Muşat a câştigat ca primar şase mandate, la ultimele alegeri acesta neavând contracandidat. De asemenea, el este preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, filiala Buzău. 

”Nu ştiu dacă vor fi alegeri anticipate pentru o singură comună, însă vicele o să preia conducerea primăriei în perioada următoare. Acum o să se creeze culoar pentru noi primari în Valea Salciei, cărora le doresc să aibă aceeaşi legătură strânsă cu oamenii din comunitate, aşa cum am avut-o şi eu. Am decis să plec în Vrancea, pentru că acolo îmi este familia, la Focşani”, ne-a declarat Marian Muşat.

Valea Salciei este una dintre cele mai mici comune din Buzău, cu aproximativ 900 de locuitori. Sunt foarte puţini contribuabili la bugetul local şi din această cauză primăria funcţionează de mulţi ani la cota de avarie. Salariul primarului de aici este printre cele mai mici din judeţul Buzău. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

 

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite