Un nou spaţiu expoziţional, în Buzău, pe Bulevardul N. Bălcescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arăta spaţiul înainte de a intra în renovare
Aşa arăta spaţiul înainte de a intra în renovare

Centrul Judeţean de Cultură şi Artă a început lucrările de reamenajare a fostelor galerii de artă în care ultima oară a funcţionat un local de alimentaţie publică. Aici urmează să fie amenajat un spaţiu expoziţional şi mai multe spaţii destinate atelierelor meşteşugăreşti unde cei interesaţi pot veni să înveţe de la meşteri consacraţi secretele transmise din generaţie în generaţie.

„Galerie de Artă încep să arate a galerii de artă pentru că trebuie să dăm culturii şi artei ceea ce îi aparţine. Lucrările au început în urmă cu aproape o lună şi sper ca prima expoziţie să o avem în luna decembrie înainte de Crăciun iar apoi lună de lună să organizăm câte o expoziţie”, a declarat Adrian Petre, directorul Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău.

În spaţiul ce urmează a fi amenajat urmează a lua naştere o sală de expoziţii care va funcţiona la parterul imobilului de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu iar la etaj vor fi amenajate ateliere pentru meşterii populari. Centrul Judeţean de Cultură şi Artă a alocat pentru lucrările la acest obiectiv aproximativ 400.000 de lei noi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite