Un nou pod construit în judeţul Buzău leagă satul Băeşti de centrul comunei Cernăteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din satul Băeşti, comuna Cernăteşti, dar şi cei din comuna vecină Blăjani, au de astăzi o legătură rutieră sigură spre drumul judeţean 203 K, odată cu inaugurarea unui pod peste râul Slănic. Înainte de construirea podului, trecerea râului Slănic se făcea pe tuburi, acestea fiind luate, în mod regulat, de ape.

Reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi conducerea Primăriei Cernăteşti au participat, marţi, la inaugurarea podului ce face legătura între satele Aldeni Gârlă şi Băeşti în urma unei investiţii 800.000 de lei.

”Începând de astăzi, locuitorii din localităţile învecinate au posibilitatea de tranzita zona mult mai uşor şi în siguranţă. De asemenea, în caz de urgenţă, şi ambulanţa va ajunge mult mai repede acolo unde există o urgenţă. Îl felicit pe domnul Mârzea pentru că a construit acest pod şi îl asigur şi pe mai departe de sprijinul Consiliului Judeţean”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, prezent la evenimentul de marţi.

Construcţia podului a început în luna noiembrie 2014, atunci când Guvernul a alocat comunei Cernăteşti suma de 500.000 de lei, cu scopul iniţial de refacere a podului de tuburi aflat peste râul Slănic.

buzau

Viceprimarul Petrică Mârzea a popus în schimb Consiliului Local construirea unui pod nou, definitiv. Aleşii locali au dat curs propunerii viceprimarului şi au aprobat proiectul de hotărâre alocând şi suma de 300.000 de lei din bugetul comunei, suma care a constituit diferenţa suportată de autorităţile locale.

„Am hotărât împreună cu constructorul să facem o lucrare definitivă, consilierii au fost de acord şi am plătiti diferenţa de bani din excedentul bugetului local. Acum am rezolvat această problemă şi nu vom mai sta cu frică la fiecare ploaie mai serioasă că localnici din Băeşti ar putea rămâne izolaţi”, a declarat Petrică Mârzea, viceprimarul comunei Cernăteşti.

Obiectivul deserveşte aproximativ 170 de familii din satul Băeşti pentru care nu exista altă cale de acces. Atunci când podurile erau luate de apă, sătenii de dincolo de râu nu puteau merge spre case decât pietonal maşinile fiind lăsate pe marginea drumului judeţean. Podul este extrem de util şi pentru localnicii din comuna vecină, Blăjani, care pot ajunge mai uşor pe drumul judeţean 203K.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite