Un medic din Buzău a încasat peste 400.000 de lei din bugetul asigurărilor de sănătate, fără să ofere vreo consultaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursă Arhivă
Sursă Arhivă

Un medic din Bucureşti s-a ales cu dosar penal pentru că, împreună cu doi complici, a provocat bugetului asigurărilor sociale de sănătate un prejudiciu de aproximativ 400.000 de lei. În perioada în care a activat într-un cabinet din oraşul buzoian Pogoanele, medicul a încasat fondurile pentru aproximativ 11.200 de servicii medicale care nu au existat în realitate.

Potrivit poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Buzău, bănuiţi de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals sunt un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Bucureşti, medic pediatru la un cabinet din Pogoanele, un oraş din Buzău, şi alţi doi angajaţi ai cabinetului medical. 

Ca urmare a derulării unor contracte având ca obiect furnizarea serviciilor medicale în asistenţă medicală de specialitate din ambulatoriu, în perioada 2016 – 2019, doctorul V.A.Ş. ar fi întocmit în fals registre şi alte înscrisuri, din care rezulta că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienţi, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate. 

De asemenea, deşi serviciile medicale nu ar fi fost efectuate în realitate, medicul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele informatice din care rezulta că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi.

Ulterior, ar fi întocmit şi transmis lunar, în vederea decontării, factura însoţită de formularele de raportare privind serviciile detaliate acordate pacienţilor. Astfel, prejudiciul cauzat bugetului asigurărilor sociale de sănătate este de aproximativ  400.000 de lei. 

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat patru percheziţii în municipiile Buzău şi Bucureşti, respectiv în oraşul Pogoanele, la sediul profesional şi locuinţele unor cadre medicale şi personal auxiliar al unui cabinet medical.       

Activităţile s-au desfăşurat în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău. În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor laptopuri, mai multe înscrisuri şi documente. 

În baza mandatelor de aducere, trei persoane cu vârste cuprinse între 47 şi 78 de ani, din Buzău şi Bucureşti, au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite