Un mare spital din Muntenia angajează peste 20 de medici. Care sunt beneficiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Cel mai mare spital din judeţul Buzău anunţă un nou concurs pentru angajarea unor medici pe 23 de posturi vacante. O încercare similară a mai avut loc în aprilie 2022, însă fără succes. Cele mai multe locuri disponibile sunt la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Înscrierile la concurs se fac până pe data de 15 iulie, la serviciul de Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

Un medic nou angajat la Spitalul Judeţean Buzău va beneficia, timp de şase luni de la data angajării, de stimulentele financiare a căror valoare este echivalentă cu două salarii minime brute cumulate. 

Totodată, pentru tinerii specialişti, unitatea susţine costurile aferente contractelor de chirie şi utilităţi în limita unui plafon lunar de 1.000 de lei. 

Există însă şi o condiţie pentru a primi aceste beneficii: medicul trebuie să lucreze în cadrul spitalului cel puţin doi ani.

Şi Spitalul Municipal Râmnicu Sărat este în căutare de medici, în condiţiile în care criza de personal reprezintă, în continuare, o problemă pentru unitatea medicală.

Conducerea spitalului a scos la concurs 17 posturi de medici, în speranţa atragerii de noi specialişti în secţiile cu probleme. ATI, Medicină Internă, Pediatrie, Neonatologie, Radiolgie, Neurologie, Cardiologie sunt doar câteva dintre secţiile unităţii care au nevoie de personal medical.

Lipsa medicilor afectează şi efectuarea gărzilor în principalele Camere de Gardă, dar şi în Secţia ATI a spitalului din Râmnicu Sărat.

În ultimii ani, reprezentanţii Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, împreună cu autorităţile locale, au făcut mai multe demersuri pentru a atrage specialişti şi a-i determina să se stabilească la Râmnicu Sărat.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite