Turiştii străini sosiţi cu rulota la Vulcanii Noroioşi, nerăbdători să petreacă Paştele românesc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Relaxarea se poate face la munte şi altfel decat în aglomeraţia din trafic, pe terase pline sau în hoteluri. Mulţi oameni, inclusiv străini, aleg să meargă cu rulota şi să stea în linişte, în natură. Un astfel de loc este în Buzău, în apropiere de Vulcanii Noroioşi.

Begum şi Koray, doi tineri din Turcia, sunt printre primii rulotişti sosiţi în campingul de la Vulcanii Noroioşi pentru a petrece minivacanţa de Paşte. 

Sunt de doi ani cu serviciul în România însă abia acum au reuşit să-şi găsească timp pentru a vedea frumuseţile ţării. Au plecat la drum cu o rulotă închiriată din Bucureşti, suficient de spaţioasă pentru ei şi fiul lor.  

”Este o experienţă unică deoarece mai întâi de toate avem şansa de a decide unde ne stabilim după ce plecăm la drum. Este un lucru excepţional”, spune Koray. 

Familia lui Koray şi-a luat provizii pentru o excursie de două săptămâni prin ţară, însă au de gând să guste din cât mai multe preparate locale din zonele în care poposesc. De Paşte, vor să încerce bunătăţile tradiţionale din Buzău. 

”Suntem curioşi care este mâncarea tradiţională. Am auzit ceva despre covrigi. În acest loc, am mâncat de dimineaţă ceva tradiţional dar şi ouă proaspete din ferma proprie”, declară Begum.

BUZAUTURISTISTRAINI

Campingul buzoian este destinaţia perfectă pentru cei care dau vacanţele luxoase la hoteluri de cinci stele pentru o ieşire în natură, cu rulota sau cu cortul. 

Cel puţin 30 de rulote şi campere vor fi de Paşte în perimetrul de la poalele vulcanilor noroioşi. O zi de popas costă între 50 şi 65 de lei pe zi, în funcţie de utilităţile  

Pentru turiştii aflaţi de Paşte în camping, personalul pregăteşte meniuri speciale, din care nu lipsesc friptura şi drobul de miel.

Vulcanii Noroioşi sunt formaţiuni create de gazele naturale ce vin de la peste trei mii de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos, în combinaţie cu apa din pânza freatică. Şiroaiele de noroi de culoare gri sau brun cenuşie modifică permanent peisajul pentru că după ce se preling se întăresc şi dau naştere unor denivelări.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite