Trei situri arheologice de importanţă naţională şi internaţională vor fi deschise anul acesta

0
0

Cercetări de importanţă naţională şi chiar internaţională, în acest an, în trei situri arheologice din judeţul Buzău. Este vorba despre ansamblul arheologic Pietroasele şi şantierele de la Cârlomăneşti şi Târcov. Siturile arheologice vor fi deschise pentru cercetare începând cu luna iunie şi se vor încheia în octombrie.

Echipele de arheologi de la Muzeul de Istorie Buzău vor continua cercetările în trei şantiere arheologice din judeţ, de o importanţă majoră pe plan naţional şi chiar internaţional.

Şantierele arheologice vor fi deschise începând cu luna iunie şi se vor încheia în octombrie. La vară, elevii şi studenţii pasionaţi de acest domeniu sunt aşteptaţi să viziteze, în cadru organziat, şantierele arheologice din judeţ. Conducerea Muzeului judeţean Buzău speră să beneficizieze de un buget care să asigure desfăşurarea tuturor activităţilor propuse pentru acest an.

Rezultatele cercetărilor vor fi publicate în “Mousaios”, revista editată an de an de Muzeul Judeţean Buzău, iar unele dintre obiectele găsite vor fi aduse în faţa publicului în cadrul unor expoziţii.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite