Ţeapă cu repartitoarele furnizate de o firmă din Rm. Sărat. Nu-s bune decât de aruncat la gunoi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sultana Neagu (72 ani) trebuie să cheltuie din pensie pentru alte repartitoare
Sultana Neagu (72 ani) trebuie să cheltuie din pensie pentru alte repartitoare

Două asociaţii de proprietari din Buzău au fost păcălite de o societate din Râmnicu Sărat, care le-a vândut aparate ce nu mai sunt acceptate de autorităţi.Oamenii sunt acum obligaţi să-şi cumpere alte repartitoare de costuri pentru căldură. Adică să plătească de două ori pentru acelaşi lucru.

Problemele locatarilor din blocurile 2 de pe strada Mesteacănului şi 25 din cartierul Dorobanţi au apărut la numai un an după ce au hotărât să-şi monteze repartitoare la calorifere. Societatea DAS Industrial Group, care şi-a luat angajamentul de a le calcula exact căldura consumată pentru următorii 10 ani, şi-a tras obloanele după ce a rămas fără autorizare de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi  Publice( ANRSC).

“Vă înştiinţăm că societatea noastră nu mai efectuează prestări de repartizări de costuri începând cu anul 2010. Autorizaţia cu numărul 238 din data de 31.05.2005 nu ne mai dă dreptul să facem repartizări de costuri la încălzire. În urma discuţiilor avute cu firma Elsaco Brunata vă recomandăm să încheiaţi un contract cu această societate care este autorizată”, se arată într-un comunicat transmis locatarilor.

Acum, locatarii sunt nevoiţi să achiziţioneze alte repartitoare după ce în urmă cu un an au făcut un efort financiar consistent pentru aşa ceva. “Practic, ne-au fraierit. Elsaco Brunata a zis că ne preia, dar cu o condiţie, cea de a plati din nou toată aparatura. Dacă ştiam în cursul verii, montam centrală de apartament, dar acum nu mai putem nici să ne debranşăm. Am patru calorifere şi m-ar costa din nou 250 de lei. Nici nu stiu ce să fac. Daca îi dau în judecată nu rezolv nimic”, se plânge Gheorghe Scarlat.

Reprezentanţii firmei Elsaco Brunata confirmă că  transferul locatarilor către noul furnizor de servicii necesită şi alte cheltuieli. “Este normal ca oamenii să fie revoltaţi dar noi nu putem să le facem calculul pe vechile repartitoare. Suntem autorizaţi pe aparatele noastre şi din acest motiv trebuie schimbate vechile repartitoare”, a declarat  Adrian Gheorghe, reprezentantul firmei  Elsaco Brunata.

Preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Buzău, Ion Barbu, crede că ANRSC poartă toată raspunderea aici. „În momentul în care a ridicat licenţa, ANRSC trebuia să oblige societatea care îi preia să folosească aceleaşi repartitoare. Altfel, ne trezim mereu cu firme care ne iau banii şi pleacă. Sunt convins că firma care i-a preluat are acum tot interesul să-i bage la cheltuieli pe aceşti oameni”, a mai spus Ion Barbu.

Au reclamat la Protecţia Consumatorului

Locatarii păgubiţii au sesizat cazul la  OPC. „Singura variantă a locatarilor păgubiţi este să-i acţioneze în judecată, dar asta e o soluţie de durată. Noi nu putem decât să amendăm firma DAS cu 200 de milioane. Cei de la ANRSC ne-au comunicat că locatarii ar fi trebuit să se intereseze înainte despre perioada de autorizare a acestei firme, pentru că altfel suportă alte cheltuieli. Am trimis un control la sediul acestei firme dar reprezentanţii nu sunt de găsit”, a declarat şeful OPC Buzău, Nicuşor Dinulescu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite