Tânăr prins în flagrant când vindea o cantitate mare de artificii şi petarde periculoase VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa IPJ Buzău
Sursa IPJ Buzău

Petradele şi artificiile sunt nelipsite în preajma sfârşitului de an. Dincolo de spectacolul , se ascunde un real pericol, mai ales când în preajmă sunt şi copii. Legea spune că doar materialele pirotehnice din categoria 1 pot fi vândute publicului. Celelalte sunt doar pentru pirotehnişti.

Din păcate, în diferite spaţii publice sunt comercializate, ilegal, artificii sau petarde din categoria a doua sau chiar a treia, extrem de periculoase. 

Poliţiştii buzoieni au depistat un tânăr care deţinea 11 kilograme de petarde şi artificii, din categoria celor interzise. 

Acesta a fost surprins în flagrant chiar în momentul în care îşi prezenta marfa pe care o avea într-o sacoşă.

Încerca să vândă articolele pirotehnice în faţa Gării Buzău. Poliţiştii au găsit asupra bărbatului de 27 de ani, din Buzău, 120 de articole pirotehnice, din categoriile F3 şi F4, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii vă sfătuiesc să nu achiziţionaţi materiale pirotehnice de la persoane neautorizate şi să sesizaţi orice încălcare a legii prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Oamenii legii efectuează controale la sediul societăţilor care deţin aviz pentru comercializarea articolelor pirotehnice, dar şi în pieţe, locul preferat de anumiţi indivizi pentru a vinde ilegal petarde. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite