Tânăr de 28 de ani, diagnosticat cu COVID-19, decedat în Spitalul Judeţean Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Direcţia de Sănătate Publică a raportat, marţi, 20 de noi îmbolnăviri de COVID-19 la pacienţi cu vârste între 9 şi 80 de ani. A fost înregistrat, de asemenea, încă un deces. Este cel mai tânăr buzoian care a murit având COVID-19.

Este vorba despre un pacient de 28 de ani, cunoscut cu antecedente post traumatism sever de coloană vertebrală soldat cu parapareză flască. 

Acesta s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău cu probleme respiratorii, ulterior fiind confirmat cu SARS-CoV-2. Tânărul a rămas internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, unde a şi murit. 

Pacientul avea numeroase comorbidităţi asociate: boală coronariană ischemică, hiptertensiune arterială, insuficienţă cardiacă, hipoglicemie severă, boală renală cronică şi anemie severă, parapareză flasca post traumatism vertebral sever, escara de mari dimensiuni- presacral.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului au fost confirmate 20 de cazuri noi de COVID-19, 3 pacienţi fiind testaţi şi diagnosticaţi într-un laborator privat, iar alţi 2 în laboratoare private din alte judeţe. Cei 20 de pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 9 şi 80 de ani.

Deoarece, în acest moment, în judeţul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienţi sunt ocupate, un număr de 165 pacienţi confirmaţi pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităţilor sanitare, numărul total de cazuri pozitive din judeţul Buzău a ajuns la 2.097, 1.453 persoane fiind declarate vindecate şi externate. De asemenea, 418 persoane se află în carantină, iar 289 persoane, în izolare la domiciliu. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite