Supa răcoritoare din castraveţi şi iaurt grecesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chef Cristi Dobre ne propune pentru zilele călduroase ale verii cel mai răcoritor aperitiv şi anume ”supa rece de castraveţi”. Pentru a o păstra săracă în calorii este indicat ca la prepararea ei să folosim iaurt grecesc în loc de orice alt tip de iaurt.

De menţionat că înainte de a găti preparatul pe bază de castraveţi proaspeţi trebuie să pregătim o jumătate de litru de supă de legume, din care vom folosi doar zeama, după răcire. Ne asigurăm că avem ingredientele principale, respectiv: castraveţi, ceapă verde, mărar şi mentă, iaurt, smântână slabă şi lămâie

Ingredientele supei reci de castraveţi: 

500 ml iaurt grecesc

500 ml supă de legume

500 smântână slabă

3 castraveţi tăiaţi felii

4 fire de ceapă verde

2 linguri de mentă tocată mărunt

2 linguri de mărar tocat mărunt

3 linguri de zeamă de lămâie proaspătă 

1 căţel de usturoir, sare, piper alb

crutoane de pâine pentru decorat

Mod de preparare:

”Prepararea este simplă însă produsul final este una dintre cele mai gustoase şi răcoritoare supe, pe care o recomand fără reţineri în această perioadă a anului tuturor, chiar şi celor care respectă anumite diete”, spune Chef Cristi Dobre.

image

Pentru pregătirea supei de castraveţi, avem nevoie de un castron mare în care amestecăm bine supa de legume cu smântâna şi iaurtul grecesc. Folosim supa de vegetale răcită, fără legumele din fiertură.

”Într-un  blender punem feliile de castraveţi, ceapa verde, mărarul şi menta, amestecăm bine după care punem căţelul de usturoi tocat în prealabil, apoi compoziţia din iaurt, smântână şi supa de legume. Adăugăm sarea, piperul alb şi zeama de lămâie, după gust, amestecăm bine şi şinem la frigider pentru aproximativ trei ore”, spune Cristi Dobre.

Supa de castraveţi se serveşte de la frigider. Adăugăm pe deasupra frunze de mentă, pentru decor, o roşie cherry şi castravete ras. De asemenea, presărăm mărar tocat şi adăugăm crutoanele. 

Supa rece de castraveţi este slabă în calorii, dar săţioasă. Asta, deoarece castraveţii au 95% apă în compoziţie, adică foarte puţine calorii, iar in coajă sunt suficiente fibre care satură rapid. Castraveţii sunt săraci în carbohidraţi, sodiu, grăsimi şi colesterol.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite