Sublocotenentul Mădălin Stoica a fost desemnat Cetăţean de Onoare al judeţului Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost declarat, post-mortem, cetăţean de onoare al judeţului Buzau. Este vorba despre militarul erou Mădălin Stoica, ucis luna trecută în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare. Titlul onorific a fost înmânat, astăzi, familiei îndurate în cadrul şedintei Consiliului Judetean Buzău.

Eroul sublocotenent, post mortem, Mădălin Stoica, ucis luna trecută în Afganistan în timpul unei misiuni de patrulare, a fost declarat astăzi cetăţean de onoare al judeţului Buzău. Distincţia a fost oferită prin votul consilierilor judeteni.   

Fiica militarului ucis a primit, din partea preşedintelui Consiliului Judetean Buzău, o bicicletă, iar soţia lui Mădălin Stoica, un ajutor financiar de 5.000 de lei. 

De asemenea, Consiliul Judeţean Buzău îşi asumă toate  cheltuielile cu amenjarea ansamblului funerar al militarului. 

La evenimentul de astăzi au participat prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, si comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, genaralul de brigadă Gheorghiţă Vlad.

Caporalul Mădălin Stoica a murit pe 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Militarul buzoian, avea 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil.

image

Acesta se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al Minsterului Apararii  din anul 2002. În acelaşi incident au fost răniţi caporalul Ionel Buzea şi fruntaşul Ionel Toma. 

Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuaţi pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar. În 2016, Consiliul Judetean Buzău a acordat această distincţie altor doi militari buzoieni decedaţi în misiune în Afganistan, sublocotenenţii post mortem Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite