Sponsorii locali stau departe de sportul buzoian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria este singurul susţinător financiar al cluburilor buzoiene
Primăria este singurul susţinător financiar al cluburilor buzoiene

În ultima perioadă, sportul buzoian este în cădere liberă. Situaţia financiară a cluburilor şi asociaţiilor sportive din judeţ este una la limita supravieţuirii iar acest aspect este dovedit de rezultatele din ce în ce mai slabe obţinute în campionatele sportive.

Fie că este vorba de clubul fanion de fotbal,  cel de handbal feminin sau de volei masculin, toate aceste cluburi sau asociaţii sportive au grave probleme financiare, singurele subvenţii venind doar de la Primăria Buzău. „Nicio firmă buzoiană nu mai doreşte să se implice în sport. Toate firmele din judeţ pur şi simplu s-au retras iar asta nu poate fi decât o consecinţă a crizei economice. Aşadar, municipalitatea a rămas singura care sprijină sportul buzoian şi mă refer aici la toate echiple, indiferent de ligile în care acestea evoluează”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală.

Şase milioane lei pentru sportul buzoian

Edilul-şef al municipiului, Constantin Boşcodeală, a mai precizat că, anual, Consiliul Local Buzău finanţează cluburile sportive buzoiene cu suma de 6 milioane lei. Suma cea mai mare, de 1,6 milioane lei, merge la Fotbal Club Gloria Buzău, în timp ce Handbal Club Municipal Buzău, echipă ce evoluează în prima ligă feminină de handbal, primeşte suma de 600.000 lei. Primarul a dat asigurări că, în orice condiţii economice, municipalitatea va continua să susţină pe cât posibil mişcarea sportivă locală. „Chiar dacă bugetul s-a rectificat în minus la finele acestui an, sportul şi cultura sunt printre puţinele care primesc aceiaşi bani promişi la proiectarea bugetului pe acest an”, a spus primarul Buzăului.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite