Spitalul CFR Galaţi cedează secția exterioară din Buzău primăriei din localitate. Prima promisiune: „Nu vom da pe nimeni afară”

0
Publicat:

Secţia exterioară cu paturi de la Buzău a Spitalului General CF Galaţi intră în subordinea Primăriei Buzău. Trecerea s-ar putea produce în următoarele săptămâni, conform autorităților buzoiene care așteaptă o hotărâre a Guvernului în acest sens.

Spitalul CFR Buzău are peste 40 de ani vechime. SURSA Arhivă Adevărul
Spitalul CFR Buzău are peste 40 de ani vechime. SURSA Arhivă Adevărul

Transferul secţiei exterioare cu paturi de la Buzău a Spitalului General Căi Ferate Galaţi ar putea avea loc până la sfârșitul acestui an.

„Urmează ca Guvernul să emită o hotărâre pentru a oficializa trecerea spitalului CFR la Primăria Buzău. Apoi, autoritățile locale vor putea trece la următoarea etapă. Probabil, în viitoarele ședințe de Guvern, se va aproba această hotărâre prin care vom putea prelua secția spitalului CFR”, spune Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Constantin Toma spune că administrația locală a reușit să îndeplinească toate cerințele necesare demersului de preluare a unității medicale de pe Bulevardul Republicii, iar de curând i-a fost aprobată solicitarea.

„Urmează o nouă organizare, o nouă conducere, pentru că acum conducerea este la Galați. Sper să o facem la timp astfel încât, împreună cu noua conducere, să lucrăm la bugetul pentru anul viitor. E cel mai important lucru”, precizează edilul șef al Buzăului.

Preluarea de către autoritățile buzoiene a Spitalului CFR de pe strada Repubicii, secție exterioară a unității din Galați, este văzută ca un prim pas pentru transformarea lui într-un spital municipal.

„Sper, cu oamenii care sunt aici, cărora le spun că nu vom da pe nimeni afară, Doamne ferește, pentru că este o lipsă de cadre medicale peste tot, după cum se știe, vom încerca împreună cu dumnealor să facem pasul către viitorul spital municipal. Se lucrează la Planul Urbanistic Zonal, după care vom da drumul la studiul de fezabilitate”, declară Constantin Toma, primarul Buzăului.    

Spitalul CFR Buzău se află pe Bulevardul Republicii, nr. 8-12. A fost înfiinţat în anul 1980 ca secţie exterioară a Spitalului General CF Galaţi.

Este organizat în secţii paturi, medicină internă şi chirurgie, şi două dispensare policlinici în care activitatea medicală se desfăşoară pe două direcţii distincte: examinări ale personalului cu funcţii în siguranţa circulaţiei şi navigaţiei şi activitate curativă. Spitalul CFR Buzău are în structura sa 80 de paturi pentru spitalizare continuă şi zece, pentru pentru spitalizare de zi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite