Spectacolul naturii: căprioare curajoase, filmate în apropierea gospodăriilor din satul Potoceni VIDEO

0
0
Sursa infobaragan.ro
Sursa infobaragan.ro

Imagini cu o turmă de căprioare care aleargă în apropiere de zonele populate au fost surprinse de un fermier buzoian, la graniţa dintre comunele Mărăcineni şi Săpoca. Cel care a avut şansa să filmeze neobişnuita întâlnire executa lucrări agricole pe un teren de lângă satul Potoceni.

Autorul înregistrării video spune că, în ultima vreme, natura i-a oferit frecvent astfel de spectacole. 

Căprioarele şi ciutelele, spun pădurarii, prind curaj şi ies din ascunzişuri în perioadele de inactivitate a muncitorilor din agricultură.

Inclusiv sfioasele căprioare sunt văzute frecvent în apropierea unor sate din zona colinară a Buzăului.

”Sălaşul lor se află fie pe dealurile din Săpoca, fie în apropierea unei liziere de pădure de lângă Poşta Câlnău”, ne-a explicat cel care a filmat neobişnuita întâlnire.

Căprioara este un mamifer care se hrăneşte cu muguri, ghindă, jir şi rugi de mure.   

În această perioadă sunt des întâlnite scene cu rumegătoare sălbatice care apar din pădure să caute hrană, împreună cu puii.   

Căprioarele dau naştere unui număr de 1 până la 3 iezi, iar aceştia sunt complet neajutoraţi în primele câteva zile şi depind în totalitate de mama lor în primele săptămâni de viaţă, dar apoi de dezvoltă rapid. 

  

Angajaţii Romsilva avertizează că animalele sălbatice, mai ales puii, nu trebuie luate din locul în care se află.   

”Dacă găsiţi un pui de căprioară nu interveniţi, nu îl luaţi din mediul lor, pentru că cel mai probabil mama este în apropiere, dar s-a asuns când a simţit prezenţa oamenilor. Puii sunt protejaţi de lipsa mirosului. Prădătorii nu îi pot mirosi”, spun specialiştii Romsilva.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cercetătorii buzoieni au creat usturoiul Benone, cu gust dulce, acrişor şi iute. Legumicultorul care l-a comandat este fan Benone Sinulescu, rapsodul Buzăului

Afacerea bio a unei americance din Munţii Buzăului, care asigură finanţarea unui cămin de copii

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite