Sora buzoianului mort într-un spital din Italia: „Ştefăniţă avea două leucemii în corp, iar medicii au spus că nu au mai văzut aşa ceva”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefăniţă şi sora lui, Dana
Ştefăniţă şi sora lui, Dana

Zeci de oameni l-au condus la mormânt pe Ştefăniţă Gavrilă, tânărul din Râmnicu Sărat diagnosticat cu leucemie, dar care a reuşit, cu ajutorul a mii de oameni, să-şi amâne sfârşitul. În 2005, cu ajutorul banilor strânşii din amplele campanii umanitare, familia l-a trimis pe bolnav la tratament în Italia. Din păcate, tânărul a fost răpus de altă formă de leucemie, extrem de rară, care i-a surprins şi pe medicii străini.

Ştefăniţă Gavrilă, râmniceanul care în urmă cu zece ani ajungea cunoscut la nivel naţional în urma amplelor campanii umanitare iniţiate de colegii săi de liceu, a murit pe un pat de spital din Italia. Aici, băiatul urma tratamentul obişnuit împotriva leucemiei pe care o descoperise în anii adolescenţei.

În 2005, impresionaţi de povestea tristă a băiatului, mii de râmniceni şi nu numai au donat bani în diverse fonduri. Campania umanitară devenise un fenomen social, în primele zile părinţii reuşind să strângă 57.000 de euro, bani cu care Ştefăniţă a început tratamentul la clinica din Roma. Familia şi medicii au fost extrem de mulţumiţi de evoluţia stării de sănătate a pacientului.

”Medicii nu au făcut diferenţa că este român sau de altă naţionalitate. S-au comportat cu el exemplar şi şi-au oferit toată priceperea. De altfel, doamna doctor care s-a ocupat de Ştefăniţă organiza periodic întruniri speciale cu medicii americani, canadieni, francezi şi chiar chinezi pentru a dezbate cazul. Nu de puţine ori doamna doctor s-a consultat cu câţiva medici specialişti din China”, a declarat Dana Gavrilă, sora băiatului, pentru ramnicpress.ro. 

Şansele de supravieţuire ar fi fost altele, crede familia Gavrilă, dacă Ştefăniţă nu s-ar fi ales între timp cu o altă formă de leucemie, mult mai severă, caz întâlnit extrem de rar în lumea medicală. 

”În primăvara anului 2014, Ştefăniţă a dezvoltat o altă formă de leucemie. Dacă mă credeţi, el a fost primul caz din întreaga lume şi din analele medicinii moderne care a dezvoltat două leucemii în acelaşi corp. Medicii care îl ţineau sub observaţie ne-au spus cu mâna pe inimă că aşa ceva nu au mai văzut în întreaga carieră. Nici specialiştii din Statele Unite, Elveţia, Franţa sau China nu au mai auzit de un astfel de caz, să dezvolţi două leucemii. De aici şi teribilul ghinion al lui Ştefăniţă”, a declarat Dana Gavrilă, sora băiatului.

Ştefăniţă Gavrilă murit, sâmbătă, în jurul prânzului, la vârsta de 29 de ani, la clinica din Roma unde se afla sub tratament. Miercuri seară, sicriul cu trupul tânărului a ajuns acasă iar astăzi a fost înhumat în cimitirul din comuna Boldu, de unde este unul dintre părinţi.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri