Sinistraţii din Bisoca, zonă afectată de alunecări de teren, vor fi mutaţi în locuinţe modulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de şase locuinţe modulare vor ajunge la sinistraţii din satul Lacuri, comuna Bisoca, unde din cauza unor masive alunecări de teren nouă case au fost distruse iar 20 de persoane au fost evacuate din gospodării. Locuinţele modulare vor fi aduse de angajaţii ISU Botoşani, Consiliul Judeţean fiind cel care va trebui să asigure combustibilul necesar transportului.

După ce containerele vor ajunge la Bisoca, ele vor fi predate, în custodie, Comitelului Local pentru Situaţii de Urgenţă, care urmează să identifice spaţii pentru amplasarea lor şi să ia măsuri de conectare la reţeaua electrică. Cei 20 de năpăstuiţi au primit, joi, de la Crucea Roşie Buzău, alimente şi produse de strictă necesitate igienico-sanitară. Este vorba despre 20 pachete alimente, 20 pachete materiale igienă şi 20 saci de dormit.

Între timp, specialiştii au emis deja o primă concluzie preliminară: în zonă s-au mai produs şi în trecut alunecări de teren, fenomenul fiind până nu demult în stare latentă. În plus, locuinţele au fost ridicate într-o zonă în care sub pământ este sare, pătrunderea apei în sol provocând fenomenul de alunecare de teren.

Sinistraţii de la Bisoca ale căror case au fost distruse de alunecarea de teren locuiesc în prezent la rude sau în casele unor localnici care sunt plecaţi din zonă. Oamenii nu au nicio speranţă că se vor putea întoarce vreodată la locuinţele care au fost pe punctul de a fi înghiţite de pământul care a luat-o la vale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite