Serviciul Permise și Înmatriculări din Buzău, mutat într-un fost centru de plasament. Cum arată noul sediu VIDEO

0
Publicat:

Numărul mare de plângeri din partea buzoienilor cu privire la aglomerația de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SRPCIV) au determinat autoritățile să mute instituția într-o altă clădire, situată pe strada Simila. 

Clădirea a găzduit un centru de plasament. FOTO Iulian Bunilă
Clădirea a găzduit un centru de plasament. FOTO Iulian Bunilă

Începând de luni, 31 octombrie 2021, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SRPCIV) funcționează în casă nouă. Noul sediu al instituției este în cartierul Micro 14, pe strada Simila, într-o clădire care a găzduit un centru de plasament.

Aceasta a fost renovată și amenajată corespunzător, pentru ca atât personalul, cât și cetățenii să beneficieze de condiții adecvate.

Inaugurarea a avut loc la primele ore ale dimineții, în prezența conducerii Prefecturii Buzău. Daniel Țiclea, prefectul județului Buzău, a declarat că noul sediu oferă condiții mult mai bune decât fosta locație, de pe strada Chiristigii.

„Buzoienii nu vor mai avea grija locului de parcare. Își vor putea lăsa autoturismele în curtea interioară de care dispune noua locație. De asemenea, un mare câștig în noua locație este sala de testare teoretică. În vechea locație, testarea se susținea într-o cameră de opt mp, total improprie susținerii unui examen”, a declarat prefectul Daniel Țiclea.

Autoritățile mai transmit că prin mutarea în spațiul de pe strada Simila se mai rezolvă un aspect extrem de important, respectiv, se decongestionează traficul din zona strada Chiristigii și se eliberează spații pentru activitatea polițiștilor de la IPJ Buzău.

În imobilul care se întinde pe circa 750 de metri pătrați, o suprafață de cinci ori mai mare decât cea în care acest serviciu și-a desfășurat activitatea în ultimii 30 de ani, au fost amenajate spații pentru examinarea auto, ghișee noi pentru lucrul cu publicul dar există și o sală de așteptare încăpătoare, dotată cu televizor și aer condiționat. 

Clădirea de pe strada Simila unde funcționează de luni Serviciul Permise și Înmatriculări a fost renovată cu suma de 100.000 de euro, fonduri alocate de Ministerul Administrației și Internelor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite