Senatorul de Buzău Constantin Popa vrea să scoată banii de hârtie din orice tranzacţie comercială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Popa este senator de Buz[u, ales pe listele PPDD
Constantin Popa este senator de Buz[u, ales pe listele PPDD

Senatorul de Buzău Constantin Popa crede că a găsit soluţia eficientă pentru reducerea evaziunii fiscale. Politicianul vrea eliminarea banilor de hârtie şi va propune ca toată lumea, inclusiv vânzătoarele de zarzavaturi din pieţe, să folosească în tranzacţiile comerciale numai cardurile bancare.

“Este atât de simplu să reducem evaziunea fiscală sau şpaga. Banca urmăreşte absolut toate tranzacţiile pe care le face omul sau firma cu banii şi ştie unde se duc sau pe ce se duc. Nu se va putea da şpagă, căci eşti urmărit la leuţ, iar autorităţile te vor întreba ce ai făcut cu banii”, susţine senatorul buzoian.

Senatorul PPDD de Buzău nu-şi face probleme în legătură cu posibilitatea ca fiecare comerciant să deţină un aparat de citit carduri. „Cred că nu este o problemă ca fiecare vânzător, mă refer la magazine, dar şi la cei care vând, să zic, în piaţă, să aibă un aparat de citit carduri. E cât un telefon mobil. Şi la ţară mai toţi bătrâni au telefoane mobile. Tot aşa îşi pot face şi carduri. Proiectul meu de lege nu este încă definitivat, deoarece vreau să organizez la Parlament o masă rotundă la care să participe bancheri, oameni de afaceri, jurnalişti, dar şi oameni simpli, tocmai pentru a găsi împreună o formulă să combatem evaziunea”, spune senatorul Popa.

Politicianul susţine că, prin această iniţiativă va diminua considerabil şi vânzarea ilegală de droguri sau ţigări.

De cealală parte, precupeţii spun că iniţiativa politicianului pare o glumă. ”Noi lucrăm cu mărunt şi nu poţi să zăpăceşti cardul ăla pentru fiecare legătură de mărar. Astea sunt prostii, ca să se bage şi ei în seamă, că uite ce iniţiativă are x sau y”, este de părere Maria Manole, producător agricol din Mărăcineni.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite