Seminarul Teologic Ortodox din Buzău, şcoală europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, s-a fotografiat alături de delegaţia buzoiană
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, s-a fotografiat alături de delegaţia buzoiană

Ministerul Educaţiei a premiat, marţi, la Palatul Victoria, unităţile de învăţământ câştigătoare ale ediţiei din 2014 a competiţiei „Şcoala Europeană”.

Judeţul Buzău a fost reprezentat de Seminarul Teologic Ortodox "Chesarie Episcopul" Buzău, care s-a clasat pe locul al doilea din 117 de şcoli candidate. „Aceasta reprezintă o încununare a echipelor de proiect care, în decursul ultimilor ani, au încercat să deschidă învăţământul teologic spre spaţiul educaţional european”, a declarat preotul prof. Gheorghe Sava-Popa, directorul Seminarului Teologic Ortodox Buzău.

La ceremonia de decernare a premiilor a fost prezentă şi o delegaţie buzoiană, din care nu au lipsit arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, ÎPS Ciprian, şi inspectorul general şcolar adjunct Geta Burducea.

Aflată la cea de-a XI-a ediţie, competiţia naţională "Şcoală Europeană", organizată de Ministerul Educaţiei, urmăreşte stimularea participării şcolilor româneşti la programele europene din domeniul educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului şi se bucură de recunoaştere din partea instituţiilor europene. Ediţia din acest an s-a desfăşurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European.

Citeşte şi: Cea mai cunoscută creatoare populară din Buzău, îmbrăţişată de soţia lui Joe Biden, vicepreşedintele SUA

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite