Se putea şi mai bine. Investiţii în Buzău de 53 de milioane de euro, prin Regio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Mihailov (centru), director general al Agenţiei de ezvoltare Regională Sud-Est
Luminiţa Mihailov (centru), director general al Agenţiei de ezvoltare Regională Sud-Est

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est a prezentat stadiul implementării Programului Operaţional Regional 2007-2013, dar şi rezultatele obţinute. În regiunea Sud-Est s-au implementat 480 de proiecte cu finanţare europeană în valoare totală de peste 544 de milioane de euro.

În judeţul Buzău, în exerciţiul financiar 2007-2013 al Uniunii Europene, au fost semnate 76 de contracte de finanţare, în valoare de peste 53 milioane de euro, 52 de proiecte fiind deja finalizate. Alte 18 proiecte vor fi contractate până în decembrie 2015. În aceeaşi perioadă, judeţul Brăila a derulat contracte prin Regio în valoare de 87 de milioane de euro. 

Reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, prin vocea Luminiţei Mihailov, şefa instituţiei, estimează că până la finele exerciţiului financiar, în decembrie 2015, judeţele din această zonă să absoarbă toţi banii puşi la dispoziţie. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu, la nivelul judeţului sunt în implementare 24 de proiecte cu bani europeni, cele mai multe în domeniul îmbunătăţirii infrastructurii. 

România se află la primul exerciţiu de finanţare, iar Agenţia de Devoltare Regională Sud-Est estimează, pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020, o absorbţie a fondurilor de până la 80 la sută.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite