Se poate ajunge din nou cu maşina în satele izolate din Lopătari. Aseară a fost reluat traficul pe podul de la Malu Roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de refacere a podului de la Malu Roşu au durat două zile FOTO: Adevărul.ro
Lucrările de refacere a podului de la Malu Roşu au durat două zile FOTO: Adevărul.ro

Podul de la Lopătari a fost redat circulaţiei, sâmbătă seară, informează Biroul de presă al Consiliului Judeţean Buzău. Podul de la Lopătari a fost distrus de viitură în noaptea de miercuri spre joi, eveniment în urma căruia 1.400 de persoane din satele Terca şi Ploştina au fost izolate.

               

”Podul a fost dat în folosinţă. Mă bucură acest fapt, pentru că am reuşit să ne mobilizăm şi să ajutăm cele 1.400 de persoane din cele două sate izolate. Am fost şi sâmbătă la Lopătari, şi am văzut că lucrările mergeau bine. Am demonstrat, încă o dată, că dacă ne mobilizăm reuşim să rezolvăm lucrurile rapid şi eficient”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai precizat că pentru câteva zile vor fi menţinute restricţii de tonaj, pentru a permite pământului să se taseze.

Cele două sate au rămas izolate de miercuri noapte, după ce o viitură formată pe râul Slănic a săpat în mal, formând o prăpastie între podul de la Malu Roşu şi drumul comunal.  Lucrările de refacere a malului luat de ape au început vineri după-amiază şi s-au încheiat sâmbătă seară.        

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite