Se înteţeşte lupta împotriva etnobotanicelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu a fost însărcinat de către şeful Guvernului să creeze la nivelul Buzăului echipe mixte de control care să se ocupe de problema comercializării şi consumului de plante etnobotanice.

Astfel, prefectul Paul Beganu a discutat cu reprezentanţii instituţiilor implicate pentru a constitui comisia care va începe să funcţioneze conform unui plan stabilit împreună.

"Vom alcătui echipe formate din câte un reprezentant al fiecărei instituţii care vor avea drept scop verificarea acestor magazine şi a produselor pe care le comercializează", ne-a declarat Paul Beganu, prefectul judeţului Buzău.

Reprezentanţii Guvernului din toate judeţele au obligaţia să constituie în cel mai scurt timp echipe mixte alcătuite din specialişti în domeniu din Ministerul Sănătătii, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul de Finanţe, Ministerul Agriculturii, Autoritatea Sanitar-Veterinară şi Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor care, sub îndrumarea prefecţilor să efectueze controale în locurile unde se comercializează, se produc sau se consumă plante etnobotanice.

Părinţii şi cadrele didactice au primit cu braţele deschise această decizie şi se bucură că au încă un ajutor în lupta împotriva etnobotanicelor.

"Când lupţi de unul singur este una, dar când vezi că în lupta ta ţi se alătură şi alţi oameni, şi chiar reprezentanţi ai instituţiilor statului, parcă ai mai multă putere. Acum ştim că dacă ne vom duce să denunţăm, va lua cineva o măsură pentru că nu este normal să ne nenorocească tinerii", ne-a declarat Mariana Vasiliu, mama unui adolescent de 17 ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite