Scandal la Limpeziş, zeci de sătenii au protestat pentru că au primit doar trei sferturi din ajutorul social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din satul Limpeziş, comuna Movila Banului, au luat ieri cu asalt casieria de unde li se plăteşte ajutorul social şi au cerut să li se explice de ce nu îşi primesc toţi banii. Autorităţile locale susţin că le-au spus la începutul anului că au împărţit banii de la Guvern pe numărul de dosare şi de luni şi nu reuşesc să acopere decât 80 la sută din suma prevăzută de lege.

Aproape 30 de localnici au luat cu asalt curtea casieriei strigându-şi nemulţumirea cu privire la faptul că nu primesc ajutorul social întreg. "Mie mi-a murit nevasta şi am copil mic acasă. Nu am niciun venit şi nici averi. Mi-am făcut orele aşa cum mi s-a cerut şi nu primesc ajutorul întreg, primesc doar 80 la sută. Nu e normal aşa ceva. Vreau să ştiu unde se duc banii, ce se întâmplă, pentru că nu am ce să mănânc încasă", ne-a declarat Sorin Mihalcea.

Autorităţile locale spun că nu e prima dată când se confruntă cu astfel de nemulţumiri din partea beneficiarilor de ajutor social dar nu depinde de ei să le rezolve problemele. "La începutul anului, când ne-au venit banii de la Guvern, i-am adunat pe toţi şi le-am spus ce sumă am primit. Tot atunci i-am întrebat cum vor să îi primească, ori opt luni 100%, ori îi împărţim la 12 luni în care primesc doar 80 %, că doar atâţi bani avem. Ei au fost de accord să primească toată perioada anului câte 80%. Banii care vin au destinaţie directă, nu îi putem folosi la altceva. Atâţia au fost, atâţia am dat", ne-a explicat Marian Negoiţă, contabil şef la Primăria Movila Banului.


La începutul anului, la Movila Banului, 262 de familii primeau ajutor social, iar în urma verificărilor din luna septembrie au mai rămas aproximativ 150 de beneficiari de ajutor social.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite