Pensiile și alocațiile, în pericol. Poștașii amenință cu greva generală

0
Publicat:

Poștașii amenință cu greva generală, dacă nu le vor fi majorate salariile. Blocul Național Sindical(BNS) atrage atenția că, în timpul procesului de negociere colectivă, conducerea Poștei Române nu a ajuns la un consens cu Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR). 

Greva -  Poșta Română -  FOTO  Inquam Photos / Octav Ganea
Greva - Poșta Română - FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Sindicaliștii din „Poșta Română” se pregătesc de declanșarea grevei generale la sfărșitul lui martie, cel târziu la începutul lunii aprilie. Blocul Național Sindical a anunțat lansarea campaniei „,Poștașii nu vor să mai fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”.  Vrea, în acest fel, să majoreze salariile poștașilor. 

Salariile poştaşilor vor creşte cu 250 de lei în acest an, începând cu luna iunie, a anunțat anterior Poșta Română. 

Cu toate acestea, în timpul procesului de negociere colectivă, conducerea Poștei Române nu a ajuns la un consens cu Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), transmite BNS. 

,,Conducerea Poștei Române și directorul general Valentin Ștefan nu au fost niciodată interesați de negocierea colectivă! Valentin Ștefan nu și-a dorit încheierea unui contract colectiv de muncă cu rolul de a stabili pacea socială în cadrul companiei. Valentin Ștefan nu a participat la niciuna din sedințele de negociere colectivă, trimițând acolo persoane fără mandat. Negocierea colectivă la nivel de unitate este o obligație de la care nu se pot sustrage nici angajatorul, nici lucrătorii în toate formele lor de organizare! Dacă se va ajunge în situația demarării grevei generale în cadrul companiei Poșta Română, aproape jumătate din populația României va avea de suferit! Asta ținând cont de obiectul de activitate al Poștei Române, acela de a distribui pensiile către peste 5 milioane de pensionari, de a distribui toate ajutoarele sociale și alte beneficii pe care Ministerul Muncii le acordă persoanelor aflate în situații de subzistență din România și, nu în ultimul rând, ținând cont că Poșta Română distribuie toate citațiile și convocările de ordin procedural ale instanțelor de judecată, problema de disfuncționalitate va fi una majoră!”, afirmă Mircea Burlacu, vicepreședinte BNS. 

Poștașii vor ca salariile să crească cu 400 de lei net pentru toți angajații Poștei Române și să fie majorate sporurile de loialitate cu un procent între 5 și 10. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite