Şantierele arheologice din judeţul Buzău au fost redeschise pentru cercetare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arheologie Sursa RAF

Arheologii Muzeului Judeţean de Istorie Buzău efectuează în această vară cercetări în 8 şantiere arheologice din judeţ. Săpăturile care au loc la situri de importanţă naţională au fost deschise în iunie şi se vor încheia la toamnă. Cele mai importante obiecte descoperite de arheologi vor fi admirate în cadrul unei expoziţii care va avea loc la începutul anului viitor.

E vară şi e vremea cercetărilor arheologice în judeţul Buzău. Echipele de arheologi de la Muzeul Judeţean de Istorie, alături de echipe de specialişti de la mai multe universităţi din ţară, se află pe teren, în mai multe zone din judeţ. 

Ei contină munca de cercetare la nu mai puţin de opt şantiere arheologice, de o importanţă majoră pe plan naţional şi chiar internaţional. 

În prezent, arheologii fac cercetări la siturile Cârlomăneşti, punctul La Arman, şi Pietroasa Mică, la punctul Gruiul Dării.

Şantierele arheologice din judeţul Buzău au fost deschise pentru cercetare în luna iunie iar activitatea se va încheia în octombrie.

Elevii şi studenţii, aflaţi în vacanţă şi pasionaţi de arheologie şi istorie pot oricând să viziteze şantierele din judeţ.

Rezultatele cercetărilor arheologice vor fi publicate în Mousaios, revista editată an de an de Muzeul Judeţean Buzău. Cele mai importante obiecte găsite, unele vechi de peste 4.000 de ani, vor fi aduse în faţa publicului în cadrul unei expoziţii, care va fi inaugurată la începutul anului viitor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite