Restricţiile de circulaţie din Micro III, valabile începând de astăzi - HARTĂ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Locală dirijează circulaţia
Poliţia Locală dirijează circulaţia

Autorităţile locale au instituit de astăzi restricţiile de circulaţie pe strada Pietroasele, măsură luată pentru a se evita ambuteiajele de la orele de intrare şi ieşire a elevilor de la Şcoala 11. Au fost montate deja indicatoarele care stabilesc sensul unic, dinspre grădiniţa Boboceii spre Poliţie, iar echipaje de Poliţie Locală dirijează traficul.

Luni, în şedinţa Comisiei de securitate rutieră a municipiului Buzău, s-a decis modificarea semnalizarării rutiere existentă în cartierul Micro III, în scopul fluidizării circulaţiei autovehiculelor şi al eliminării blocajelor din trafic în zona unităţilor de învăţământ.

Restricţiile sunt valabile începând de vineri, 4 noiembrie. Direcţia de Poliţie Locală informează cetăţenii municipiului Buzău că circulaţia rutieră pe strada Petroasele şi strada Chiristigii se desfăşoara astfel:

* Strada Chiristigii, pe direcţia de mers dintre dintre Rondul Episcopiei şi strada Frăsinet, virajul la stânga spre strada Pietroasele este interzis;

* Strada Chiristigii, pe pe direcţia de mers dintre Frăsinet şi Rondul Episcopiei, virajul la dreapta spre strada Pietroasele este interzis;

* Pe strada Petroasele au fost montate indicatoare rutiere pentru sens unic, dinspre dinspre T’Essence Pub către strada Chiristigii. 

schema

Autorităţile au decis să desfiinţeze parcarea din faţa blocurilor C15-C19 astfel încât prin fata Şcolii 11 să fie libere două benzi de circulaţie, pe una să se marcheze locuri de oprire pentru părinţii care îşi lasă copiii la cursuri iar pe cealaltă să se poată circula cursiv spre intersecţia cu strada Chiristigii.

Măsura a dat naştere unui val de nemulţumiri din partea locatarilor din Micro III, care spun că vor rămâne fără 20 de locuri de parcare din faţa şcolii 11. Ei susţin că aglomeraţia de la şcoala 11 se produce din cauză că autorităţilor şcolare au permis de-a lungul anilor înscrierea la unitatea de învăţământ din cartierul lor a multor elevi din alte comune şi cartiere ale oraşului.

”Trei sferturi din elevi vin de departe, din cartierul Orizont, din comune, din celelalte cartiere ale oraşului. Normal că vin părinţii cu maşina să îi ia şi dau traficul peste cap, aglomerează zona. Poate nu ştiţi, dar şi-au făcut toţi mutaţii în Micro III ca să îşi dea copiii la şcoala 11. Pe vremuri, copiii mergeau singuri la şcoală, în grupuri, pentru că învăţau la şcoala din cartierul lor”, spune Dan I., un locatar de pe strada Pietroasele, nemulţumit de măsura autorităţilor.

Viceprimarul Ionuţ Apostu spune că este dreptul părinţilor să îşi aleagă şcoala potrivită copiilor lor şi că primăria nu poate decât să găsească soluţii pentru îmbunătăţirea traficului în cartierul Micro III.

”Am luat măsura de astăzi, ca să se obişnuiască locuitorii din Micro III. Ştiu că sunt nemulţumiri în rândul locatarilor, dar trebuie să ştie că şcoala 11 este cea mai mare din municipiul Buzău şi în top 5 la nivel naţional. Are peste 2000 de elevi. E adevărat că sunt mulţi copii din Mărăcineni, din alte cartiere, dar nu poţi obstrucţiona accesul la educaţie al copiilor”, spune viceprimarul Ionuţ Apostu.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie şi Disciplină Rutieră asigură fluidizarea traficului rutier în acea zonă.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite