Urs văzut în preajma spitalului de psihiatrie din Ojasca. Primar buzoian: „O să ajungă în Deltă și pe litoral!” VIDEO

0
Publicat:

Urșii o să ajungă în Deltă și chiar la mare. Este avertismentul primarului din Unguriu, județul Buzău, transmis pe rețelele de socializare după ce sătenii l-au informat, la miezul nopții, că un urs aleargă printre blocurile și chiar prin fața spitalului din Ojasca.

Pe filmarea realizată cu telefonul de un sătean se vede cum un urs de talie mare aleargă pe marginea drumului național, speriat de farurile mașinilor. Martorul a sunat la 112 apoi l-a anunțat pe primar despre pericolul ivit în toiul nopții, în apropierea blocurilor din satul Ojasca.

„Apare ursul fugind pe stradă și trece calea ferată, încolo, acum nu știu unde o fi. Dar tot pe aici a rămas”, explică un localnic din Ojasca.  

image

Animalul a dispărut în pădure, înainte ca un echipaj de jandarmi să ajungă în zonă cu misiunea de a patrula cu sirena și girofarul pornite. În periplul prin sat, sălbăticiunea a trecut și pe lângă poarta de acces în spitalul de neuropsihiatrie Ojasca, pe unde tocmai se efectuase schimbul de ture.

„Lumea e puțin  speriată. Seara vin aici la serviciu, pe dig. Foarte riscant. Sunt navetiști care ajung aproape de ora aceea. Dar pe noi ne depășește”, declară un angajat al spitalului din Ojasca.

Angajații Primăriei Unguriu au verificat toate camerele de supraveghere din sat, pentru a descoperi traseul ursului. Imaginile surprind oaspetele nepoftit, în jurul orei 1,00 noaptea.

Am analizat imaginile pe care le avem,  prin sistemul de supraveghere propriu,  și se pare că ursul a intrat în zona aceasta, apoi după ce a fost filmat, s-a îndreptat către localitatea Sătuc”, a precizat Ciprian Tirizică, primarul din Unguriu.

Urșii dau târcoale de mai multă vreme stânelor și livezilor din zonă, însă niciodată nu au ajuns printre casele din sat. Primarul din Unguriu este convins că ursul care i-a vizitat localitatea  joi noapte provine din altă regiune și a fost relocat în secret pe teritoriul comunei.

Fenomenul este atât de mare, spune edilul, încât nu va trece mult până când vom avea urși pe litoral.

„Dacă o vom ţine aşa, fară legislație fermă, într-un an vom avea exemplarul de urs de Câmpia Bărăganului sau ursul de Marea Neagră ce aleargă turiştii pe plajele de pe litoral!”, a scris Ciprian Tirizică pe pagina de Facebook.

Comunitatea din Unguriu trăiește cu spaima că ursul s-a aciuat prin apropiere și va începe să cutreiere noaptea prin gospodării. O mașină de jandarmi va patrula însă în fiecare noapte, pentru a ține sălbăticiunea departe de case și fermele de animale.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite