Restricţii în două comune buzoiene, după depăşirea ratei de 1,5 îmbolnăviri la o mie de locuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

DSP a calculat rata de incidenţă cumulată pe ultimele 14 zile, pe fiecare unitate administrativ-teritorială a judeţului Buzău. Astfel s-a constatat că la nivelul localităţilor Săhăteni şi Berca, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depăşit 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori (1,53) şi a dispus un set de măsuri, începând cu data de 23 octombrie.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

A fost decisă interzicerea organizării şi desfăşurării spectacolelor de tipul drive-in, precum şi desfăşurării în aer liber a spectacolele, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00 – 23:00.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00 – 23:00.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost actualizate scenariile de desfăşurare a cursurilor în mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Buzău, în contextul apariţiei cazurilor de infectări cu noul Coronavirus, în rândul elevilor şi cadrelor didactice.

Se suspendă desfăşurarea cursurilor ,,faţă în faţă” la clasa a XI-a C de la Colegiul Naţional ,,Alexandru Vlahuţă”, din municipiul Râmnicu Sărat, până la data de 04 noiembrie 2020 inclusiv, activitatea didactică desfăşurându-se după scenariul 3 (online). 

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite