RER recurge la justiţie ca să-şi recupereze banii pentru ridicarea gunoiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Asociațiile de proprietari din Buzău au datorii de peste 5 miliarde de lei la societatea de salubritate RER Ecologic. La ora actuală, cel mai mare datornic este CT 1-4 din Micro XIV, cu sute de milioane de lei vechi restanţe. Asociaţia respectivă nu a plătit gunoiul de trei ani.

„Soldul este destul de mare. Numai de la Asociaţii cu datorii mai vechi de trei luni avem de recuperat 5 miliarde de lei. Nu doar Asociaţiile nu plătesc, mai sunt şi mulţi agenţi economici care nu achită acest serviciu”, a declarat Liviu Mocanu, directorul RER. Potrivit lui Liviu Mocanu, s-a recurs la sistarea serviciului, dar pe perioade scurte de timp, de cel mult o săptămână.

De altfel, pentru Asociaţiile cu datorii vechi, societatea de salubritate a apelat la instanţă. Numai în această săptămână, la Judecătoria Buzău trebuiau pronunţate două soluţii. De frica instanţei, însă, două Asociaţii pârâte, PT 12 şi PT 13, au găsit resursele financiare necesare pentru stingerea datoriilor. Cu toate acestea, nici măsura executării nu pare a fi mai bună dat fiind că, în cazul în care firma de salubritate are câştig de cauză printr-o hotărâre judecătorească, datoriile sunt greu de recuperat. Asociaţiile nu au în patrimoniu mare lucru, în caz că se apelează la un executor judecătoresc.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite