Reproşuri în şedinţa de Consiliu Local, din cauza sprijinului financiar pentru refacerea falezei de pe malul Nistrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimburi dure de replici, astăzi, între câţiva consilieri locali şi edilul municipiului Buzău, Constantin Toma. Motivul disputelor vizează un proiect privind acordarea unui sprijin financiar pentru refacerea falezei de pe malul Nistrului, în dreptul Cetăţii Soroca, din Republica Moldova.

Consilierii consideră că suma alocată, de 100.000 de euro, din bugetul local pe anul 2018, ar trebui folosiţi pentru modernizarea infrastructurii oraşului, în condiţiile în care locurile de parcare sunt insuficiente iar multe străzi ale oraşului arată ca după „bombardament”.

Primarul consideră că sprijinul financiar pentru Soroca este firesc în condiţiile în care Buzăul a semnat un acord de înfrăţire cu oraşul de peste Prut, iar acordul nu presupune doar gesturi simbolice, ci şi un sprijin concret financiar. 

Consilierii locali spun însă că scopul investiţiei nu este unul care să merite efortul contribuabililor buzoieni.

În ciuda disputelor tensionate, proiectul a fost adoptat fără probleme, votul consilierilor PSD – ALDE fiind suficient. Potrivit acordului cu Primăria Soroca, valoarea totală a lucrărilor executate la Soroca este de 138.500 euro, dintre care 100.000 euro sunt oferiţi de Consiliul Local Buzău şi doar un sfert din sumă este suportată de Consiliul municipal Soroca.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite