Reabilitare cu porţia la Buzău. Agenţia de Dezvoltare Regională a redus numărul de blocuri care vor fi anvelopate cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
termoizolare slatina

Numărul blocurilor care urmează să fie reabilitate termic cu fonduri europene a scăzut de la 55 la 49 după vizita de săptămâna trecută a reprezentanţilor Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Est. Pentru că s-a întârziat semnarea contractului de finanţare a programului cu bani europeni, Primăria Buzău a obţinut prelungirea cu un an a termenului limită de execuţie a reabilitării termice.

„Diminuarea numărului de blocuri s-a făcut din cauza faptului că proprietarii apartamentelor nu au mai avut răbdare să aştepte banii europeni şi şi-au izolat singuri locuinţele fie din cauză că la parterul anumitor blocuri au fost vândute spaţii comerciale, imobile care nu mai pot fi reabilitate din bani europeni”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală.

Reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, prezenţi săptămâna trecută la Buzău, au trecut în vedere imobilele înscrise în program şi au respins o parte din ele, motiv pentru care Consiliul Local Municipal a trebuit să refacă indicatorii şi să voteze în plenul deliberativului local schimbările survenite.

Potrivit primarului Constantin Boşcodeală, cele 49 de blocuri rămase în proiect vor fi până la urmă reabilitate cu bani europeni mai ales că, reprezentanţii ADR au decis ca termenul de finalizare al proiectului să fie prelungit cu un an.

În perioada următoare se va organiza licitaţia pentru desemnarea firmei care va executa reabilitarea termică a blocurilor. 

Lucrările de intervenţie pentru creşterea performanţei energetice a celor 49 de blocuri de locuinţe, propuse prin proiectele tehnice, constau în înlocuirea tâmplăriei exterioare, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuinţe, izolarea termică a faţadei, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeţilor şi izolarea termică a planşeului peste subsol, în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter. 

60% din bani provin din fonduri europene, iar restul de 40% vor fi suportaţi de Primărie şi Asociaţiile de proprietari.

Citeşte şi: Un buzoian de 47 de ani a trăit toată viaţa cu un CNP greşit. Bărbatul se luptă să îşi recupereze identitatea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite