Mașini strivite de copaci în Buzău. În satele de la munte s-au format troiene de doi metri VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două mașini au fost serios avariate la Buzău, duminică dimineață, 29 ianuarie, de un arbore uriaș care a cedat sub greutatea zăpezii și a căzut într-o parcare. Proprietarii așteaptă despăgubiri de la autorități.

La Buzău, zăpada care s-a așternut peste noapte într-un strat gros cum nu s-a mai văzut de mulți ani a dus la ruperea mai multor copaci. Unul a căzut peste două mașini, în cartierul buzoian Obor.

Locuitorii din apropiere spun că au fost treziți în zorii zilei de zgomotul puternic produs de ruperea și căderea copacului.

Un echipaj de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a intervenit ca să elimine copacul căzut în parcare și pentru a stabili daunele provocate. Un autoturism și un minivan au fost strivite de trunchiul copacului.  

Troienele ating doi metri înălțime, la munte. SURSA Adelyn Mady
Troienele ating doi metri înălțime, la munte. SURSA Adelyn Mady

Mai multe intervenții ale pompierilor pentru degajarea unor copaci rupți de vânt au avut loc și sâmbătă, una în municipiul Buzău, unde a căzut pe două autoturisme și alta, în comuna Tisău.

În Buzău a nins toată noaptea, iar în zona de munte a județului s-au format troiene și de doi metri înălțime. La Bisoca, localnicii s-au trezit cu casele casele înconjurate de un strat de peste un metru de omăt.

Zăpada este până aproape de streașină. SURSA Adelyn Mady
Zăpada este până aproape de streașină. SURSA Adelyn Mady

În ultimele ore, pompierii au intervenit cu șenilatele ca să preia mai multe persoane care necesitau dializă și pentru a transporta la spital patru persoane cu probleme medicale.

Șoselele se redeschid pe rând, în județul Buzău. Pentru că traficul pe timpul nopții a fost aproape inexistent, străzile au devenit piste de încercare pentru șoferii teribiliști.

Pompierii din Buzău au mai fost solicitați și la stingerea unui incendiu de casă, în localitatea Homești, comuna Grebănu.

Au participat la misiuni pe durata Codului Portocaliu 150 de pompieri cu peste 25 de mijloace tehnice de intervenție, 70 de polițiști cu 36 autospeciale și 85 de jandarmi cu 19 autospeciale.

Sunt nealimentate cu energie electrică peste 20 de localități, cu circa 4.000 de abonați. Echipaje din cadrul distribuitorului de energie electrică lucrează pentru remedierea defecțiunilor.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri