Primăria Buzău dă cablurile jos de pe stâlpii Electrica pentru a le ascunde în pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1

Proiectul va debuta în curând, odată cu modernizarea trotuarelor din Bariera Ploieşti, şi va continua cu toate străzile pe care circulă autobuze, adică acele artere care vor fi modernizate cu bani europeni. Strategia are dublu scop: estetic şi pecuniar. Proprietarii de reţele vor plăti primăriei chiria care acum ajunge în conturile Electrica.

Tronsonul de aproximativ un kilometru al Bulevardului Unirii, de la intrarea în Buzău dinspre Ploieşti, intră din aceste zile într-un amplu proces de modernizare. Proiectul la care se va lucra intens în lunile martie şi aprilie prevede refacerea trotuarelor, înfiinţarea unor piste de bicicletă şi îngroparea cablurilor aflate acum pe stâlpi. 

”Vom avea o investiţie în premieră şi în acest sens avem deja o hotărâre de consiliu local. De la intersecţia Unirii cu Mareşal Averescu până la Kaufland şi până la intrarea în Crâng vom avea pistă de bicicletă dublă, vom avea un trotuar cu dale, modern, şi în premieră patru conducte, numite canalizaţii, la 30 de centimetri adâncime unde vom coborî toate cablurile care acum sunt pe stâlpi”, a declarat primarul Constantin Toma, după şedinţa de Consiliu Local.

Proiectul de îngropare a cablurilor are scop atât estetic, cât şi material, întrucât proprietarii reţelelor de telefonie, internet, televiziune prin cablu şi electricitate vor plăti primăriei chiria care acum ajunge în conturile Electrica, proprietarul stâlpilor. 

”Rezolvăm şi o problemă de imagine şi în perspectivă municipiul Buzău, prin extinderea acestui proiect, va lua bani pentru închirierea către operatori, că sunt ei cablişti, că este Electrica, vor plăti închirierea spaţiului public. În momentul acesta Electrica nu plăteşte nimic iar cabliştii plătesc la Electrica. Dacă vrei să pui un afiş pe stâlp din partea primăriei trebuie să plăteşti”, spune edilul-şef al Buzăului.

Primarul Toma nu exclude varianta ca acest demers să se lovească de opoziţia Electrica sau a altor firme de telecomunicaţii, însă va avea cum să le contracareze. 

”Va fi investiţia noastră iar Electrica nu se va putea opune. O să creăm condiţiile printr-o hotărâre de Consiliu Local le solicităm să-şi coboare cablurile în acele canalizaţii. Deci legislativul local poate lua astfel de decizii. Avem acum la Braşov un exemplu pe care vrem să-l copiem la Buzău. Acolo lucrurile sunt foarte avansate, au avut inclusiv procese până la Înalta Curte pe care le-au câştigat, inclusiv cu cablişti”, susţine Toma.

     

Acest concept va mai fi aplicat anul acesta pe Aleea Sporturilor, programată să fie modernizată prin refacerea asfaltului, a trotuarelor şi înfiinţarea unor piste de bicicletă. Vor urma străzile principale din oraş, pe care circulă autobuzele Trans Bus, care vor fi reabilitate cu bani europeni. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite