Porţi deschise la Tribunalul Buzău, cu ocazia Zilei Justiţiei Civile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tribunal buzau

În data de 25 octombrie a fiecărui an, în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene.

În acest an, Ziua Justiţiei Civile va fi sărbătorită în data de 24 octombrie, având în vedere că 25 octombrie este o zi nelucrătoare. Cu acest prilej, Tribunalul Buzău îşi va deschide porţile şi va asigura liberul acces al publicului în zonele de interes ce prezintă relevanţă pentru activitatea instituţiei, fără însă a perturba activitatea instanţei.

De fiecare dată, evenimentul aduce justiţia civilă în atenţia publicului european, având în vedere că scopul celebrării acestei zile este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi. 

Prin sărbătorirea unei astfel de zile, cetăţenii pot să înţeleagă mai bine mecanismele justiţiei. De altfel, Ziua Europeană a Justiţiei Civile este destinată cetăţenilor şi, în egală măsură, studenţilor din acest domeniu şi tuturor persoanelor care activează în sistemul justiţiei.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei, în vizită la Buzău: „Încercăm să punem Buzăul pe lista de priorităţi pentru a construi o nouă judecătorie”

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite