Policlinica din spital intră în renovare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe perioada lucrărilor la Ambulatoriul din Spitalului Judeţean cabinetele se vor muta la policlinica municipală. Vor fi modernizate 19 cabinete medicale, unele dintre acestea urmând să fie dotate şi cu aparatură performantă

Ambulatoriul, zonă a spitalului care nu a mai fost renovată de foarte mult timp, va intra într-un amplu proces de modernizare, după ce Consiliul Judeţean (CJ) a reuşit atragerea unor fonduri europene pentru finanţarea lucrărilor. „Valoarea proiectului, care a primit avizul Agenţiei de Dezvoltarea Regională, este de 1.500.000 de lei. Din această sumă, peste 670.000 de lei reprezintă fonduri nerambursabile, iar Consiliul Judeţean participă cu diferenţa de peste 800.000 de lei", a declarat Victor Mocanu, preşedintele CJ Buzău.
Şantier, în cel mult o lună
Pentru că banii au venit, în scurt timp vor fi demarate şi lucrările. Acestea vor viza 19 cabinete medicale de specialitate, dar şi îmbunătăţirea condiţiile de aşteptare şi spitalizare a pacienţilor. „19 cabinete vor fi complet modernizate şi dotate cu cele necesare. Printre acestea se numără Cardiologia, Internele, Endocrinologia, Neurologia, Pediatria, Oftalmologia, ORL. Totodată se vor schimba şi uşile, instalaţiile sanitare, se vor mai amenaja câteva grupuri sanitare pentru că acum sunt doar două la câteva sute de pacienţi. Sperăm ca într-o lună lucrările să fie demarate", a declarat medicul Ion Drăghici, directorul medical al Spitalului Judeţean Buzău.
Pe lângă reparaţiile clădirii, tot din aceste fonduri conducerea spitalului va mai achiziţiona şi aparatură performantă.Pe lista de achiziţii se află deocamdată un electrocardiograf, electromiograf - aparat care înregistrează activitatea biologică la nivel muscular - şi patru truse de chirurgie pentru secţia „Arşi". Totodată se va pune la punct şi un sistem informatic prin care pacienţii din mediul rural îşi vor putea face programări pentru investigaţii medicale.
Măsuri anti haos
Conducerea unităţii medicale încearcă să ia şi primele măsuri pentru evitarea haosului pe timpul desfăşurării lucrărilor. „Vom avea un angajat la intrare care va îndruma pacienţii către cabinetele din Policlinica «23 August», iar renovarea se va face treptat, pe sectoare, pe aripi, deci nu vor fi închise toate cabinetele în acelaşi timp", a adăugat medicul Ion Drăghici.
Termenul de realizare a lucrărilor este de 12 luni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite