Ploile torenţiale din ultimele ore au afectat zona de munte a judeţului Buzău VIDEO

0
0
Sursa Prefectura Buzău
Sursa Prefectura Buzău

Localnicii din mai multe sate au rămas fără principala cale de acces după ce mai multe poduri de tuburi amenajate peste râul Slănic s-au rupt. Cele mai mari probleme sunt în comuna Lopătari, dar şi la Cernăteşti şi Beceni.

La Lopătari, sunt trei sate în care se mai poate ajunge doar pe o punte pietonală, după ce podurile de tuburi s-au rupt. 

În satul Săreni, acolo unde localnicii rămân izolaţi după fiecare ploaie abundentă, angajaţii primăriei din Lopătari au ajuns cu alimente şi apă plată. 

Probleme sunt şi în comuna Cernăteşti, unde un pod de tuburi a fost luat de ape. Urmări ale ploii abundente sunt şi în comuna Beceni, unde mai multe gospodării au fost inundate. 

Reprezentanţii primăriei şi cei ai ISU Beceni au intervenit pentru a scoate apa din curţi şi chiar case sau adăpostul animalelor.

În total, 13 gospodării au fost afectate de inundaţiile din ultimele ore. În aceste curţi, grădinile au fost complet distruse. 

Prefectul Silviu Iordache a precizat că aceste gospodării au fost inundate pentru că rigolele recent amenajate pe DJ 203K nu ar face faţă volumului mare de apă acumulat în urma ploilor abundente din ultimele ore dar şi a scurgerii precipitaţiilor de pe versanţi.

”Avem probleme foarte mari cu rigolele recent construite pe DJ203K în localităţile Cernăteşti şi Beceni. Acestea nu au pantă corespunzătoare astfel încât se inunda gospodăriile din zonă”, a spus Silviu Iordache.

buzauINUNDATIIBECENILOPATARI

Buzăul rămâne în continuare sub avertizate cod portocaliu şi de ploi abundente. În plus, există o avertizare hidrologică şi pe trei râuri din judeţ. 

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite