Viiturile au rupt un pod din tuburi, pe raza comunei buzoiene Lopătari VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul de tuburi a fost luat de ape
Podul de tuburi a fost luat de ape

Ploile abundente au mărit debitul râurilor şi pâraielor din judeţul Buzău iar viiturile încărcate cu lemne şi bolovani adunaţi de pe versanţi au rupt deja un pod din tuburi de pe raza comunei Lopătari.

Potrivit Prefecturii, podul din tuburi care face legătura între satele Lopătari şi Vârteju a fost distrus de o viitură în cursul nopţii trecute. 

Accesul către acest sat şi cătunul Chirani se face doar pe o variantă ocolitoare prin punctul Jurubeşti pe o punte pietonală.

Puhoaiele au mai distrus trecerea peste Slănic, singura cale de acces auto spre satul Săreni. 

Duminică, angajaţii primăriei Lopătari au mers în zonă pentru a le oferi locuitorilor cateva alimente şi pentru a afla dacă exsistă persoane care au nevoie de îngrijiri medicale, tratament sau apă.

buzaulopataripunte

Meteorologii au prelungit avertizarea de vreme rea, până marţi seară, inclusiv pentru judeţul Buzău. 

În cea mai mare parte a ţării se vor semnala ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Duminică dimineaţă au fost emise noi avertizări cod galben şi cod portocaliu.

Potrivit meteorologilor, astăzi, de la ora 10.00 şi până luni dimineaţă, va fi cod galben în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Maramureş, local în Muntenia, în nordul Olteniei şi la munte.

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vijelii şi grindină”, a transmis ANM.

Sursa citată a precizat că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

De asemenea, până luni, la ora 02.00, va fi cod portocaliu în Moldova, Dobrogea, nordul şi estul Munteniei şi estul Transilvaniei.

Vor fi averse abundente, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 40…50 l/mp şi pe arii restrânse 60…80 l/mp.

”Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri şi în celelalte judeţe din Transilvania”, au mai transmis meteorologii.

Ulterior, de luni de la ora 11.00 până marţi la ora 22.00, va fi cod galben în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zonele montane.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 20….30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Vă recomandăm şi:

Urmăriri şi bătăi ca-n filme, pe stradă, în Buzău. Ţinta agresorilor: un activist civic

Măsura radicală luată de un fermier român sătul să caute în zadar muncitori pentru a strânge recolta

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite