Piața produselor de fițe, invadată de parfumuri și genți contrafăcute. Sute de produse au fost confiscate VIDEO

0
Publicat:

În urma unor percheziții desfășurate la Râmnicu Sărat și Boldu, polițiștii buzoieni au confiscat sute de sticluțe cu parfum de diferite mărci, genți și portofele "de firmă" care erau prezentate ca fiind modele căutate în acest sezon. Descinderile au vizat persoane bănuite că vând produse contrafăcute, iar marfa confiscată are o valoare totală de peste 80.000 lei.

„Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare șapte mandate de percheziţie domiciliară, dar și la sediul unei societății comerciale, în municipiul Râmnicu Sărat și în comuna Boldu, într-un dosar penal ce vizează săvârşirirea infracţiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău.

Peste 500 de obiecte au fost confiscate SURSA IPJ Buzău
Peste 500 de obiecte au fost confiscate SURSA IPJ Buzău

Anchetatorii fac cercetări pentru a stabili proveniența accesoriilor și parfumurilor contrafăcute, precum și modalitățile prin care acestea erau introduse în țară și valorificate. Comercianții care vindeau aceste produse falsificate riscă să fie trași la răspundere pentru încălcarea legii.

„Au fost indisponibilizate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii caracterului original sau contrafăcut al produselor, peste 511 recipiente de parfum şi accesorii - genţi, poşete, portofele - ce poartă însemnele unor mărci identice sau similare unor mărci înregistrate. Valoarea bunurilor a fost estimată la peste 80.000 de lei”, informează polițiștii buzoieni.

Reprezentanții IPJ Buzău transmit că este important să fim atenți la ceea ce cumpărăm și să evităm achiziționarea de produse contrafăcute, care pot fi dăunătoare pentru sănătate și care susțin activități ilegale. Consumatorii trebuie să acorde atenție provenienței și autenticității produselor pe care le achiziționează, pentru a evita astfel situațiile neplăcute.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite