Fitch a îmbunătăţit perspectiva de la negativă la stabilă pentru Bucureşti, Brașov, Oradea și Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenția de rating Fitch a îmbunătăți perspectiva de la negativă la stabilă pentru Capitală, și alte trei orașe, relatează Agerpres. 

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Fitch Ratings a confirmat vineri, la „BBB minus”, ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiului Bucureşti, şi a îmbunătăţit perspectiva de la negativă la stabilă, potrivit Agerpres

Agenția de rating a confirmat, la "BBB minus", și ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală și ale municipiilor Braşov, Oradea şi Buzău şi a îmbunătăţit perspectiva de la negativă la stabilă, mai relatează Agerpres

Decizia vine după ce, luna trecută, Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă, potrivit sursei citate. 

De asemenea, potrivit sursei citate, Fitch a revizuit profilul individual de creditare (SCP) al capitalei României de la "bbb plus" la "a", reflectând revizuirea profilului de risc de la "nivel scăzut mediu" la "nivel mediu", performanţa operaţională solidă şi planul ambiţios de investiţii.

Pentru Brașov,  prin confirmarea ratingurilor, agenția de rating Fitch susține că performanţa operaţională şi nivelul datoriei vor rămâne în linie cu a altor oraşe care beneficiază de un calificativ ''BBB minus'' pe termen mediu, în pofida presiunilor asupra bugetului oraşului, de pe urma majorărilor de preţuri şi a efectelor negative macroeconomice cauzate de războiul din Ucraina.

Fitch evaluează profilul individual de creditare (SCP) al Braşovului la "bbb plus", reflectând o combinaţie între profilul de risc de "nivel scăzut mediu" şi o evaluare a sustenabilităţii datoriei la "aa", ratingurile oraşului fiind limitate de cele ale României.

În cazul municipiului Oradea, Fitch a revizuit profilul individual de creditare (SCP) de la "bbb plus" la "a minus", reflectând performanţa operaţională solidă, în pofida presiunilor asupra bugetului oraşului, de pe urma majorărilor de preţuri şi a efectelor negative macroeconomice cauzate de războiul din Ucraina. Ratingurile oraşului sunt limitate de cele ale României.

În cazul municipiului Buzău, confirmarea ratingurilor reflectă opinia Fitch că performanţa operaţională şi nivelul datoriei vor rămâne în linie cu a altor oraşe care beneficiază de un calificativ ''BBB minus'' pe termen mediu, în pofida presiunilor asupra bugetului oraşului, de pe urma majorărilor de preţuri şi a efectelor negative macroeconomice cauzate de războiul din Ucraina.

Fitch evaluează profilul individual de creditare (SCP) al municipiului Buzău la "bbb minus", reflectând o combinaţie între profilul de risc de "nivel scăzut mediu" şi o evaluare a sustenabilităţii datoriei la "aa", ratingurile oraşului fiind limitate de cele ale României.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite