Petrecere mare la Pietroasele, în week-end. „Sărbătoarea tămâioasei”, la a şaptea ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înconjurată de podgorii, localitatea Pietroasele este renumită pentru vinul de tămâioasă. În fiecare an, în prima duminică de toamnă, aici are loc o serbare tradiţională care a căpătat un renume în circuitul serbărilor folclorice din zona de sud-est a ţării.

Festivalul care dă startul culesul de vie în podgoria Dealu Mare, care va avea loc duminică, va aduce o premieră buzoienilor. Şi asta pentru că cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Tămâioasei se va organiza în incinta Staţiunii de Cercetare Viticolă Pietroasele, veche de 121 de ani. 

Evenimentul tradiţional va începe la ora 13. Organizatorii au pregătit o zi plină de surprize din care nu vor lipsi nici carul cu boi şi nici domnişoarele care vor zdrobi primii struguri culeşi din producţia 2014. 

Producătorii din zonă vor organiza celebrul concurs de degustări, iar în final cel mai bun vin va fi premiat. 

Atmosfera se va încinge pe ritmuri populare, pe scenă urcând trupe sau artişti cunoscuţi precum Nemuritorii, Mădălina Manolache, Mariana Ionescu Căpitănescu, Mario Buzoianu şi Costel Geambaşu. Sărbătoarea se va încheia la miezul nopţii cu un foc de artificii.

Citeşte şi: VIDEO Un adolescent din Buzău, dispărut de şase zile de acasă, este căutat de poliţişti şi colegii de şcoală

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite