VIDEO Un adolescent din Buzău, dispărut de şase zile de acasă, este căutat de poliţişti şi colegii de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie din localitatea buzoiană Mânzăleşti trăieşte momente cumplite, după ce băiatul este de negăsit de 6 zile. Adolescentul, elev în ultimul an la un colegiu de prestigiu din Buzău, a plecat de la rudele din judeţul Bacău, pe 28 august iar de atunci parcă a intrat în pământ. Băiatul este dat în urmărire naţională iar poliţiştii din două judeţe încearcă să-l găsească. Colegii tânărului s-au mobilizat şi au lipit afişe în tot oraşul.

Răzvan Popa a plecat de acasă, din comuna Mânzăleşti, pe 19 august. El a ajuns la Oneşti, unde a stat la o mătuşă şi a petrecut ceva timp cu tatăl său natural, care se întorsese pentru două săptămâni în concediu, de la muncă, din Italia. Pe 28 august, dimineaţă, a mers la gara din Oneşti de unde a luat un tren spre Buzău.

Ajuns în Buzău, Răzvan nu şi-a sunat mama ci un prieten din sat. ”M-a sunat pe la 11, mi-a spus că a ajuns în Buzău, la gară, şi că o să ia maşina spre Mânzăleşti. Apoi l-am sunat eu la 14 şi mi-a zis că mă sună el, că are treabă. De atunci nu a mai răspuns la telefon”, declară Dragoş Cernat, prietenul lui Răzvan.

Speriată că nu a ajuns acasă, mama băiatului a încercat să-l sune de zeci de ori pe mobil, însă de fiecare dată intra mesageria. De şase zile, de când Răzvan ar fi trebuit să se afle acasă, femeia nu mai are linişte. Plânge continuu şi nu mai ştie ce să facă să-l găsească. Este convinsă că i s-a întâmplat ceva rău ori că a decis să nu se mai întoarcă acasă.

image

”Tatăl lui i-a dat la el vreo 200 de euro, pentru a plăti gazda din Buzău, să îşi cumpere rechizite de şcoală. Îmi este teamă că cineva l-a văzut cu banii şi i-a făcut ceva rău”, spune, printre lacrimi, Laurenţia Gheorghiţă, mama adolescentului dispărut.

Poliţiştii băcăuani au fost primii sesizaţi de dispariţia băiatului. ”Poliţiştii de la Investigaţii Criminale din Bacău, împreună cu poliţiştii buzoieni, fac cercetări pentru a stabili cu exactitate în ce condiţii tânărul a dispărut şi s-a solicitat darea în urmărire la nivel naţional”, a declarat agentul principal Măriuca Samson, de la IPJ Bacău.

image

Colegii liceanului au pus mână de la mână, au tipărit afişe şi le-au lipit prin tot oraşul. ”Am auzit, de ieri, de la mama lui că nu mai dă niciun semn de câteva zile şi am zis să ajutăm familia măcar cu ce putem. Am strâns bani şi am tipărit nişte afişe, pe care le lipim pe stâlpi în zonele vizibile”, spune Loredana Chiva, colega băiatului dispărut.

Răzvan era un copil liniştit, spun cunoscuţii, însă în ultimul an de şcoală s-a schimbat. A devenit mai închis şi mai distant faţă de familie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite