Peste 150 de militari buzoieni, la startul competiţiei ”Day Run”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Un număr de 160 de militari din garnizoana Buzău au participat, vineri, la crosul organizat de Garnizoana Buzău în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Buzău, cu ocazia Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar. Competiţia ”Day Run” s-a desfăşurat pe traseul Stadionul de Atletism, Parcul Crâng şi retur, pe o distanţă de 3 kilometri.

Activitatea a avut ca scop dezvoltarea calităţilor motrice şi a trăsăturilor moral volative. Toţi participanţii la competiţie au fost declaraţi câştigători şi promotori ai mişcării în aer liber. La activitate a fost prezent şi locţiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”. 

”Scopul acestei manifestări sportive a fost şi de a disemina motto-ul Consiliului Internaţional al Sportului Militar Prietenie prin spor”, dar şi de atragerea personalului militar în practicarea cu regularitate a sportului de masă”, a declarat locţiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă dr. Adrian Soci. 

Consiliul Internaţional al Sportului Militar a luat fiinţă în anul 1948 la iniţiativa Franţei, când cinci state europene, Franţa, Belgia, Luxemburg, Danemarca şi Olanda au căzut de comun acord să organizeze competiţii sportive de amploare între armatele acestor state. 

Până în prezent, în 83 de ţări s-a aniversat cel puţin o dată „Ziua Consiliului Internaţional al Sportului Militar”, permiţând crearea de relaţii durabile între organizaţiile militare şi civile, armate şi guverne.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite