Percheziţii ale poliţiştilor buzoieni la atelierele de dezmembrări auto. Au fost confiscate 82 de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 50.000 de lei şi au fost confiscate 82 de autovehicule
În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 50.000 de lei şi au fost confiscate 82 de autovehicule

82 de autovehicule, aflate în diverse faze de dezmembrare, pentru care nu se deţineau documente de provenienţă, au fost confiscate, astăzi, în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii buzoieni la mai mulţi agenţi economici sau suspecţi că desfăşoară activităţi neautorizate de valorificare a subansamblurilor şi pieselor provenite din dezmembrări auto.

Acţiunea a fost efectuată în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Buzău şi s-a desfăşurat pentru probarea activităţii infracţionale a cinci agenţi economici şi persoane fizice, suspectaţi că desfăşoară activităţi neautorizate de valorificare a subansamblurilor şi pieselor provenite din dezmembrări auto. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.I.P.I..

Poliţiştii au inventariat stocurile de subansambluri şi piese auto existente şi au ridicat documente de evidenţă contabilă, precum şi înscrisuri extracontabile privind actele de comerţ cu astfel de produse.

De asemenea, specialiştii din cadrul RAR Buzău şi de la Garda de Mediu au urmărit respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte autorizarea de funcţionare şi obligaţiile de conformitate din partea R.A.R., precum şi respectarea normelor de mediu în conformitate cu legislaţia ce reglementează aceste domenii.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 50.000 de lei şi au fost confiscate 82 de autovehicule, aflate în diverse faze de dezmembrare, pentru care nu se deţineau documente de provenienţă, urmând a fi dispuse măsuri legale la finalizarea cercetărilor.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, faţă de trei administratori de societăţi comerciale, cu vârste între 34 şi 44 de ani, şi alte două persoane, în vârstă de 35 şi respectiv 36 de ani – persoane fizice neautorizate, toţi din judeţul Buzău, ce sunt suspectate că, în perioada ianuarie - iulie 2013, ar fi achiziţionat din ţară şi din străinătate autovehicule.

Ulterior, acestea ar fi fost dezmembrate în ateliere, iar subansamblurile şi piesele auto obţinute ar fi fost comercializate la diverse persoane fizice în mod direct sau expediate prin firme de curierat, în urma unor anunţuri postate pe internet, fără ca veniturile obţinute să fi fost evidenţiate şi fără a se fi achitat obligaţiile către bugetul statului.

Prejudiciul estimat la acest moment, numai pentru lunile iunie şi iulie, este de aproximativ 120.000 de lei, în cauză urmând a se solicita organelor fiscale stabilirea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin aceste activităţi ilicite.

Citeşte şi: VIDEO Scandal în timpul unor controale în Piaţa Centrală din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite