Parchetul a demarat o anchetă la Spitalul Judeţean, în cazul copiilor legaţi de paturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul penal în cazul copiilor legaţi de paturi la Spitalul Judeţean Buzău a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, care fac cercetări pentru rele tratamente aplicate minorului, purtare abuzivă şi punerea în primejdie a unei persoane aflate în neputinţa de a se îngriji.

Procurorii buzoieni, care au preluat de la poliţişti dosarul despre copiii legaţi din Spitalul Judeţean, vor cere o expertiză medico-legală, pentru a vedea dacă micuţii au fost răniţi în vreun fel. 

”Cauza a fost preluată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău care s-au sesizat din oficiu  şi cu privire la săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi punerea în primejdie a unei persoane în neputinţa de a se îngriji. În cauză, s-a dispus efectuarea unor examinări medico-legale a minorilor aflaţi în secţia de pediatrie în vederea constatării unor eventuale leziuni suferite de aceştia. Vor fi audieri şi se vor dispune sancţiunile corespunzătoare”, a declarat Victoria Mehedinţu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Parchetul este a cincea instituţie, după Consiliul Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean, care cercetează cazul copiilor legaţi de paturi în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite